Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2013.

15:58

Rad tone, otišao i portparol

Dugogodišnji portparol Rada Vladimir Savić podneo je ostavku na tu funkciju, rečima da klub ide u ponor i da on ne želi da bude deo toga.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

On je dodao da ne želi više da bude deo “cirkusa” i da učestvuje u “kvazi viziji” prvog čoveka kluba Ranka Stojića koga je optužio za posrtanje kluba.

“Aktuelno rezultatsko ostvarenje i položaj na tabeli su odraz stanja kluba. Kao osoba koja se iskreno svakodnevno borila za što bolji imidž Rada javno iskazujem nezadovoljstvo koje je kulminiralo u ovom periodu", rekao je Savić.

Savić je razočaran stanjem u klubu istakao da je “infrastrukturni segment na nivou seoskog kluba pred gašenjem”.

Ceo projekat je očigledno zasnovan isključivo na prihodovanju profita pojedinca koji je i potpisnik erozije kluba iz Crnotravske ulice. Klupska ambulanta je najčešće bez običnog zavoja, žene u ekonomatu neretko mole da se kupi prašak kako bi adekvatno servisirale opremu, sa navijačima se svesno zaoštrava konflikt, a ispaštaju mladi igrači na terenu, veterani su potpuno marginalizovani, plate i stanarine kasne mesecima, zdravstveno osiguranje nije regulisano", rekao je Savić.

I pre preuzimanja funkcije portparola u sezoni 2006/07. Savić je bio uz klub, a autor je i zvanične himne “građevinara”.

"Jedina novina koju je uvelo 'rukovodstvo' u minulom periodu je promena višedecenijskog oblika grba sa najsavremenijeg kruga u jajasti format. Ne želim da vredjam sistem fudbalskog menadžera, Ranka Stojića, jer on u Radu i ne postoji. Postoji pojedinac koji odlučuje o svemu, a u kom pravcu ide klub jasno je i onome ko i nema pravi uvid u klupsko stanje", rekao je Savić.

Novinari su ga voleli zbog nesvakidašnjih konfenrencija za novinare, obogaćene rimama i šalama, koje su nekad imale i teže posledice.

"Rezigniran sam stanjem kluba koji volim isto kao što i Ranko Stojić sa istim osećanjem komentariše razočaranost prema klubu za koji navija, Crvenoj zvezdi. Zato mislim da me razume sa navijačkog aspekta. Verujem da će se i sekcija veterana aktivnije uključiti u spasavanje kluba, jer jedino ako se kompas usmeri ka stazi koju je nekada autorizovao Selja Jovanović, Banjica može ponovo iznedriti i afirmisati igrače poput Vladimira Jugovića, Bate Mirkovića, Igora Taševskog, Miroslava Đukića, Mikija Stevića, Ljubinka Drulovića", zaključio je Savić.

Rad je trenutno poslednjeplasirani tim Jelen Super lige sa samo četiri osvojena boda iz sedam utakmica, a pre portparola klub je napustio i sportski direktor Ivan Stojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve