Nova vest
Fudbal

Subota, 28.09.2013.

19:20

Murinjo: Fertongen je sramota

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je za fudbalera Totenhema Jana Fertongena da je sramota posle meča dva tima u okviru šestog kola Premijer lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Portugalski stručnjak bio je besan posle meča završenog rezultatom 1:1 posebno zbog isključenja Fernanda Toresa, koji je oba žuta kartona dobio posle duela sa Belgijancem.

„Neki strani igrači kada dođu u Englesku zadržavaju svoju kulturu i to je sramota. Uraditi tako nešto čoveku koji se bavi istim poslom je neverovatna sramota“, istakao je Murinjo.

Zbog toga što su u pitanju dva žuta kartona, Čelsi nema pravo žalbe na isključenje Toresa. Murinjo je, ipak, najavio da će pokušati da se žali na drugu javnu opomenu koju je dobio španski napadač.

Tores mora da igra sledeće nedelje. Ovaj crveni karton je velika greška. Nadam se da će pravda pobediti. Proučiću pravilnik detaljno da bih video da li možemo da poništimo drugi žuti karton. Da sam ja u komisiji, suspendovao bih defanzivca Totenhema, a ne Fernanda“, rekao je Murinjo.

Murinjo je, takođe, istakao da je Toresovo isključenje dosta promenilo igru njegovog tima u samom finišu utakmice.

Loša odluka sudije promenila je našu igru u poslednjih deset minuta, jer je trebalo da dominiramo. Drugi gol je visio u vazduhu i ta odluka je sve promenila“, naglasio je Murinjo, „Tokom meča, treba da podržavate sudije, a ne da im otežavate posao, ali kada vas niko ne dotakne, a vi se pretvarate da je bilo upravo suprotno, stavljate ih u veoma tešku situaciju. Sudija veruje igračima i tako donosi lošu odluku. Tužan sam jer je moj tim mogao da pobedi, a nije. Isto bi trebalo da se oseća i sudija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve