Nova vest
Fudbal

Petak, 20.09.2013.

10:19

EURO 2020. i Igre u Bakuu?

Generalni sekretar FS Azerbejdžana Elkan Mamadov rekao je da bi dobijanje organizacije EURO 2020. uvećalo šanse Bakuu da postane i domaćin Olimpijskih igara.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Baku se u dva navrata kandidovao za domaćina Olimpijskih igara, 2016. i 2020. godine, ali se nije našao u najužem izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Domaćin Igara 2016. godine biće Rio de Žaneiro, a četiri godine kasnije domaćin će biti Tokio.

Evropska fudbalska unija (UEFA) u petak će na kongresu u Dubrovniku saopštiti koje zemlje su se kandidovale za domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine, a medju njima biće i Azerbejdžan.

Zamisao UEFA je da se utakmice grupne faze i četvrtinalni mečevi igraju u 12 gradova, a da 13. grad bude domaćin polufinala i finala.

"Verujem da bi, ako Baku bude domaćin utakmica Evropskog prvenstva, to moglo da garantuje MOK-u da bismo bili dobri domaćini Olimpijskih igara. To bi uklonilo sumnje kod nekih ljudi", rekao je Mamadov.

Konačnu odluku o domaćinima Evropskog prvenstva 2020. godine, UEFA će doneti sledećeg septembra, a završnici EURO 2020. nada se i Turska.

Azerbejdžan je kandidovao svoj Olimpijski stadionu u Bakuu, kapaciteta 68.000 mesta, koji će biti otvoren 2015. godine, a Mamadov je naglasio da je predsednik Ilham Alijev obećao da će vlada u potpunosti podržati organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.

Alijev je i predsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana i očekuje se da će predložiti da se Baku kandiduje za domaćina Igara 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve