Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.09.2013.

22:01

Totenhem podržao Kamerona

Menadžer Totenhema Andre Vilaš-Boaš rekao je da će navijači tog kluba pozdraviti komentare britanskog premijera Dejvida Kamerona o skandiranju reči ’ješe’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kameron je rekao da kad navijači Totenhema koriste taj pogrdni izraz, to nije govor mržnje i ne bi trebalo da se krivično gone.

„Postoji razlika kada Totenhemovi navijači sebe nazivaju ’ješe’, i kada se taj izraz koristi kao uvreda. Govor mržnje treba da bude krivično gonjen, ali to je govor mržnje samo ako je izazvan mržnjom“, rekao je Kameron.

Fudbalska asocijacija Engleske tvrdi da takva skandiranja mogu biti krivično procesuirana, ali se Viljaš Boaš složio sa premijerom.

Mislim da je njegova izjava baš ono što navijači Totenhema žele da čuju. Naši navijači to pevaju sa ponosom, to je nešto što oni brane, to se ne peva uvredljivim tonom. Ne vidim tu nikakav problem. Pravi problem je saznati šta je uvreda“, preneli su britanski mediji reči portugalskog stručnjaka.

Totenhemovi navijači već godinama kažu da su ’ješe’ ili ’armija ješa’, kao znak prkosa prema onima koji ismevaju povezanost kluba i jevrejske zajednice.

Totenhem insistira da iza skandiranja ne stoje zle namere, ali planira da sprovede anketu među vlasnicima sezonskih karata, i sazna da li je vreme da se prekine sa skandiranjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve