Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.09.2013.

12:54

50 godina Marakane, CZ - Donji Srem

Crvena zvezda će u nedelju proslaviti 50 godina stadiona ’Marakana’ protiv Donjeg Srema, a ulaz će biti slobodan.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Utakmica je na programu od 19 časova na našem najvećem stadionu, a Zvezda će pokušati da pobedom uhvati priključan sa prvoplasiranim ekipama Partizana i Čukaričkog.

Crveno-beli su u prethodnom delu šampionata ostvarili tri pobede uz jedan poraz, dok je donji pretposlednji na tabeli sa dva poraza i dva remija.

U mečevima odigranim u subotu, pobede su ostvarili Partizan, Čukarički, Vojvodina, Jagodina, Rad, OFK Beograd, dok su Napredak i Voždovac podelili bodove.

Prvog septembra 1963. godine otvorena je ’Marakana’, a na prvoj utakmici protiv Rijeke prisustvovalo je 55 hiljada gledalaca. Ujedno, nakon modernizacije i prilagođavanja standardima UEFA, trenutni kapacitet stadiona iznosi približno toliko mesta.

Zvezda je reprezentativnu pauzu iskoristila da bi poboljšala fizičku spremu na Tari, a trener Slaviša Stojanović rekao je da to treba i da se prenese na teren, gde je cilj osvajanje tri boda protiv Donjeg Srema.

“Posle 14 dana teškog i napornog rada, ulazimo u seriju novih utakmica. Očekuje nas veoma važan meč protiv Donjeg Srema u kojem imamo cilj da osvojimo nova tri boda. Na svakom susretu nas zanima samo pobeda, nema razloga da ne bude tako i u nedelju. Verujem da će moji igrači pokazati znanje, koncentraciju i disciplinu i da ćemo uz takvu filozofiju ostvariti još jedan trijumf”, rekao je Stojanović.

Stojanović će za predstojeći meč na raspolaganju imati sve igrače, tako da će biti na “slatkim mukama”.

“Na slatkim mukama sam oko sastavljanja tima. Zadovoljan sam radom i napretkom u prethodne dve nedelje svakog igrača ponaosob. Očekujem i da nam vremenske prilike idu na ruku, jer više neće biti velikih vrućina. Svesni smo da u nedelju igramo utakmicu na kojoj će biti pune tribine, i ne smemo da dozvolimo da nas slavljenička atmosfera zanese”, istakao je bivši selektor Slovenije.

U dosadašnjem delu prvenstva fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da postignu ni na jednom meču više od dva gola.

“Najvažnije je da držimo konce utakmice u svojim rukama. Naravno da bi bilo idealno da budemo što efikasniji, ali iskreno, bio bih zadovoljan i minimalnom pobedom ukoliko bi pokazali napredak u igri, veću želju, stabilnost tokom svih 90 minuta i zrelost u igri. Pogledao sam neke mečeve našeg protivnika i radi se o veoma ozbiljnom timu koji ima harmoniju. Na štoperskim pozicijama su veoma jaki, kao i na bekovskim. Moramo biti veoma oprezni kako bismo došli do bodova”, konstatovao je Stojanović.

Napadač crveno-belih Luka Milunović postigao je dva lepa gola za mladu reprezentaciju, a očekuje da će nastaviti seriju i u klupskom dresu.

“Verujem u kvalitet i karakter koji posedujemo. Igramo pred našim navijačima koji će nam biti dodatni vetar u leđa, tako da se nadam osvajanju nova tri boda i pored toga što igramo protiv neugodnog rivala. Tokom svih 90 minuta potrebno je da se borimo. Tačno je da me je povreda omela, ali smatram da sam se vratio još bolji i jači. Fizički se osećam odlično i apsolutno sam spreman da se stavim na raspolaganje treneru. Takođe, golovi koje sam postigao u dresu reprezentacije mi mnogo znače na planu samopouzdanja i očekujem da ih uskoro bude i u dresu Zvezde”, rekao je Milunović.

Fudbaler Donjeg Srema Rade Krunić istakao je da je tim iz Ljutice bogdana trenutno najbolji u državi, ali da se on i njegovi saigrači neće predavati.

"Smatram da je Crvena zvezda najbolja ekipa u državi, iako nisu aktuelni prvaci. Ali, mi u Beograd ne idemo sa belom zastavom, idemo da se nadigravamo, nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo“, rekao je Krunić.

Pre početka meča na travi 'Marakane' naći će se i legende koje su 1. septembra 1963. godine pisale istoriju. Dragan Džajić, Vladica Popović, Toma Milićević i Dušan Maravić učesnici duela sa Riječanima na otvaranju stadiona. Takođe, prisutna će biti još jedna legenda kluba, Trifun Mihajlović, koji je 1963. godine, tada kao pionir u predigri Crvene zvezde i Zemuna zatresao mrežu i zvanično postao prvi strelac na novoizgrađenoj 'Marakani'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve