Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.09.2013.

16:24

SAF dobija ulicu u Mančesteru

Skupština opštine Traford u Mančesteru donela je odluku da jedna ulica u tom gradu od narednog meseca nosi ime Aleksa Fergusona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Skupština Traforda će u oktobru Fergusonu uručiti i nagradu "Freedom of Trafford", koja se dodeljuje najcenjenijim građanima opštine.

Ime ser Aleksa poneće ulica koja se sada zove Water’s reachi nalazi se u neposrednoj blizini stadiona, u produžetku ser Mat Bazbi veja.

"Počastvovan sam što sam izabran da dobijem ovo priznanje. Kada sam 1986. godine preuzeo 'crvene đavole' nisam ni slutio kakvo me putovanje sa njima očekuje. Zaista sam oduševljen što ću dobiti ovo priznanje i ulicu sa mojim imenom", kazao je Ferguson.

Ovaj 71-godišnji Škot je 1986. godine preuzeo Mančester junajted sa kojim je osvojio 13 titula u Premijer ligi, pet FA kupa, četiri Liga kupa i dve titule evropske Lige šampiona.

Osvojio je i svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, Kup pobednika kupova, Interkontinentalni kup i 10 trofeja Komjuniti šild.

Ferguson je po okončanju trenerske karijere ostao u klubu jedan od kao direktora i ambasadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve