Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.09.2013.

15:33

FSS se kandidovao za EP 2020

Fudbalski savez Srbije predao je UEFA kandidaturu za jednog od domaćina Evropskog šampionata 2020. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar FSS Zoran Laković potvrdio je to za Blic, ali nije naveo o kojem se stadionu radi. Takođe, on je potvrdio da se Savez nije konsultovao sa državnim organima.

"Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali tek nam prestoje ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada Beograda i Vlade Srbije, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura. U suprotnom, otpadamo već u prvom krugu. Postoje dve opcije, jedna da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja novog. Za drugu nam je neophodno zemljište, s tim da nam je britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport već rekao da postoji kompanija koja je zainteresovana za taj projekat", rekao je Laković.

U ministarstvu sporta Tanjugu je rečeno da "cene inicijativu svakoga ko želi da doprinese afirmaciji srpskog sporta, ali da bismo svi bili uspešni i da bismo zajedno uradili pravu stvar za srpski sport potrebno je pre svega da se to radi kako treba, što znaci, da se organizacija u oblasti sporta može kandidovati za organizovanje velikog medjunarodnog sportskog takmičenja na teritoriji Srbije, pod uslovom da pre podnošenja kandidature uradi sledeće:

1. obrazuje inicijativni odbor za pripremu kandidature.
2. pripremi projekat, odnosno studiju o organizovanju i finansiranju takmičenja
3. pribavi mišljenje Olimpijskog komiteta Srbije, odnosno Paraolimpijskog komiteta Srbije, kada su u pitanju olimpijski, odnosno paraolimpijski sportovi.
4. pribavi saglasnost Vlade za Evropska prvenstva.

"Samo ako budemo sistematicni i ako postujemo red, napravicemo velike rezultate u srpskom sportu. Uspeh je moguće postići samo ako se ozbiljno radi. Nije cilj da se podnese kandidatura tek da bismo je podneli, već da li smo u finansijskom, organizacionom i svakom drugom stanju i da uspešno organizujemo jedno veliko takmičenje. Razgovaraćemo sa svima koji imaju dobre ideje, jer je ministarstvo sporta druga kuća za sve sportiste. Naravno, želje moramo da usaglasimo sa mogućnostima", poručuju iz ministarstva.

Utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine po ideji UEFA, grupna faza, osmina finala i četvrtfinale, trebalo bi da se igraju u 12 gradova širom Starog kontinenta, a da domaćin gala završnice – polufinale i finale bude 13. grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve