Nova vest
Fudbal

Petak, 06.09.2013.

18:32

Murinjo za B92: Uz Srbe zbog Baneta

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo biće večeras uz ekipu Srbije, otkrio je on u ekskluzivnom intervjuu za B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Murinjo je došao u Beograd da prati igru svog fudbalera Baneta Ivanovića.

Posle najave njegovog dolaska na Marakanu, spekulisalo da je u pitanju želja da prati nekog od fudbalera kojeg bi njegova ekipa mogla da kupi, a pominjali su se Nemanja Matić i Lazar Marković.

Ne, to apsolutno nije tačno, bili bi besmisleno da četiri dana posle zatvaranja prelaznog roka ja dolazim da gledam fudbalere, radio bih to prošle nedelje”, rekao je Murinjo za našu televiziju.

“Moj osnovni razlog dolaska je to što volim velike utakmice, volim fudbal, stalno ga pratim i volim da idem na utakmice reprezentacija i gledam svoje igrače. Sada sam došao da gledam Ivanovića, u sledećem terminu možda odem da gledam Belgiju zbog Azara”.

Murinjo je odavno izjavnio da bi voleo da tokom karijere dobije priliku da vodi reprezentaciju Portugala.

U ovom trenutku to nije realno, jer ne odgovara mom temperamentu. Ja volim da radim sa igračima svakodnevno, što je posao klupskog trenera, a ne da ih vidim svakog meseca ili jednom u dva meseca. Ali jednog dana, kada budem stariji, to ću verovatno želeti da radim. Posao selektora izuzetno je težak, jer nosi sa sobom dodatni pritisak, svaka reprezentacija je emotivno važnija od bilo kog kluba, pa je posao u njoj mnogo teži”, rekao je Murinjo, koji se nije izjašnjavao da li bi pristao da vodi još neku ekipu osim Portugala.

Murinjo je koleginici Nini Kolundžiji rekao da će večeras biti uz Srbiju.

"Jedini razlog je Bane, jer znate da nisam povezan lično ni sa jednom ekipom. Prošle sezone, kada ste igrali u Zagrebu, bio bih uz Hrvate, jer je tada moj igrač bio Luka Modrić. Danas je to Bane, a ja sam ubvek uz svoje igrače", zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve