Nova vest
Fudbal

Petak, 06.09.2013.

14:27

"Kasiljas bez mesta zbog Barse"

Španski golman Iker Kasiljas ostao je bez mesta u prvoj postavi Reala dok je trener bio Žoze Murinjo zbog ponašanja prema igračima Barselone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektor Španije Visente del Boske otkrio je da je Kasiljas izgubio mesto zato što je pokušao da smiri tenzije između igrača Reala i Barselone koji igraju za ’crvenu furiju’.

Nekoliko ’El Klasika’ dok je Murinjo bio na klupi ’kraljevskog kluba’ obeležile su razmirice između igrača i optužbe o sudijskoj naklonjenosti, ali su poslednji susreti bili manje kontroverzni.

Istina je da je u teškim trenucima za nacionalni tim, kada su dueli Reala i Barselone bili malo čudni, Kasiljas pomogao ekipi da nastavi dalje i nastavi niz pobeda, posebno na Evropskom prvenstvu 2012. godine“, rekao je Del Boske, „To nije dobro uticalo na poziciju koju je Iker imao u Realu, ali moram da kažem da on nosi glavne zasluge za vraćanje harmonije u tim“.

Tenzije između dva kluba dostigle su vrhunac u avgustu 2011. godine kada je Murinjo gurnuo prst u oko Titu Vilanovi, kada je on bio pomoćni trener Barselone, tokom meča španskog Superkupa. Tada je došlo i do sukoba Kasiljasa, Serhija Ramosa, Šabija Alonsa i Alvara Arbeloe sa jedne strane i Šavija i Karlesa Pujola sa druge, što je mnoge zabrinulo kako će se to odraziti na reprezentaciju.

Kasiljas, kapiten Reala i Španije, pokušao je da smanji tenzije između igrača velikih rivala i Del Boske je nagovestio da je zato Murinjo odlučio da ga zameni Dijegom Lopesom među stativama.

Zanimljivo je da je i pod vođstvom novog trenera Karla Ančelotija, Kasiljas ostao na klupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve