Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.09.2013.

16:40

Nejmar 2006. bio na korak od Reala?

Novi fudbaler Barselone Brazilac Nejmar, bio je 2006. godine na korak od potpisivanja ugovora sa Real Madridom, za samo 50 hiljada funti (oko 60 hiljada evra).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kako prenosi španski list ’As’, Nejmar je pre sedam godina bio na probi u madridskom klubu, zadovoljio je i ostalo je samo da se potpiše ugovor.

Međutim, čelnici Reala „nisu hteli da rizikuju sa mladim fudbalerom i potroše 60 hiljada evra“.

Sve je moglo da bude drugačije, da je u to vreme ’kraljevcki klub’ imao predsednika (Florentino Peres podneo ostavku na svoj prvi mandat).

Igrajući zajedno sa Danijem Karvahalom, Pablom Sarabijom i Aleksom Fernandesom, bivši igrač Santosa je odmah impresirao. ’As’ tvrdi da je odlazak Peresa najveći razlog što Nejmar nije ostao na ’Bernabeu’. Sekretar Ramon Martines i tehnički direktor Karlos Martines de Albornos koji su u to vreme donosili odluke, nisu želeli da preuzmu odgovornost za transfer tada 14-godišnjaka.

Kako je sve izgledalo 2006, pogledajte ovde.

Brazilac je ove godine bio jedna od zvezda prelaznog roka, a upravo najveću borbu za njegov potpis vodili su večiti rivali Real i Barselona.

On je na ’Kamp Nou’ stigao za sumu od 57 miliona evra, što je najveći transfer koji je Barsa ikada napravila. Ukupno, to je bio četvrti najskuplji transfer ovog leta.

Nejmar je u dresu Santosa na 102 utakmice postigao 54 pogodaka, dok je za reprezentaciju Brazila nastupio 40 puta i dao 24 gola. Sjajni napadač je Barsi već počeo da se isplaćuje, pošto je golom doneo titulu u Superkupu Španije.

Šta Vi mislite, da li je Real tada pogrešio?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve