Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.08.2013.

21:55

Tun deklasirao očajni Partizan

Fudbaleri Partizana doživeli su debakl u Švajcarskoj, poraženi su 3:0 od Tuna i tako završili svoj nastup u Evropi za ovu sezonu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Domaćin je poveo već u 15. minutu kada je Kristijan Šnojvli iskoristio lošu reakciju odbrane "crno-belih", da bi potpuno razbili srpskog šampiona u nastavku golovima Marka Šnojvlija i Zufija.

Partizan je u prvih 45 minuta oštećen za gol i penal, u nastavku je Malbašić promašio zicer sa pet metara, ali igrom "crno-beli" nisu zaslužili ništa više od ubedljivog poraza.

Partizan je odigrao očajno u Tunu, vezni igrači su bili nemoćni, izgubili su skoro svaki duel, odbrana je bila katastrofalna, domaćin je kao na igrici prolazio preko leve u desne strane, a samo zahvaljujući 35-godišnjem Milanu Obradoviću izbegnut je debakl u prvom poluvremenu.

U 15. minutu ta očajna igra defanzive omogućila je gol Tunu posle centaršuta i povratne lopte u peterac za Kristijana Šnojvlija.

Samo što je počelo drugog poluvreme odbrana je ponovo zakazala, lopta je stigla do Marka Šnojvlija koji je lako dobio duel sa slabim Stankovićem, te zaobišao Stojkovića za 2:0.

Petnaestak minuta pre kraja Malbašić nije uspeo da sa pet metara glavom savlada Favrea, a dva napada kasnije Zufli je to kasnio lepim golom sa ivice kaznenog prostora.

Veći debakl u finišu se sprečio golman Stojković. Posle ovog meča nema više sumnje, Partizan ima očajnu odbranu, nemoćan vezni red, a odlaskom Aleksandra Mitrovića napad više ne postoji.

Tok meča:

Na stadionu je bilo oko 8.000 navijača, među kojima i nekoliko hiljada onih koji navijaju za Partizan. Na jednoj posebnoj tribini je oko 1.000 najvatrenijih pristalica "crno-belih" koji stvaraju 'domaću' atmosferu za svoj tim.

Meč u Švajcarskoj počeo je veoma otvoreno sa obe strane, Partizan je prvi zapretio, ali je odbitak u petercu prevario Mitrovića, dok je sa druge strane Obradović sprečio sjajnu šansu za Tun.

U nastavku meča Partizan je kontrolisao loptu, da bi u desetom minuta posle centaršuta sa desne strane Favre intervenisao u petercu.

U 15. minutu Tun je poveo 1:0. Vitver je ubacio loptu sa leve strane na drugu stativu, lopta je stigla do Marka Šnojvlija koji ju je glavom vratio u peterac, Saša Marković ju je promašio, a Kristijan Šnojvli doneo prednost Švajcarcima.

Nakon gola usledilo je pet minuta prekida zbog incidenata na tribinama. Najvijači Partizana imali su novi međusobni obračun ('Alkatraz' protiv 'Zabranjenih') uz baljadu.

Sve je isprovocirala albanska zastava koja se pojavila na tribini navijača Tuna. To bi moglo da košta Partizan žestoke kazne UEFA.

Desetak minuta nakon primljenog gola Partizan je izjednačio preko Aleksandra Mitrovića, ali je srpskom šampionu poništen gol. Pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju, iako Mitrović nije bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kada je dobio pas od Ninkovića.

U 30. minutu Partizan je imao mnogo sreće. Stanković se okliznuo i omogućio Zufiju sjajnu priliku za gol, međutim sjajni Obradović je pefrektno uklizao i spasao svoj gol.

Odbrana "crno-belih" igrao veoma loše u prvoj pola sata, Tun uglavnom probija po levoj strani na kojoj se nalazi Aksentijević. Ni vezni red, pre svega jojić i Marković ne uspevaju da zaustave domaćina u sredini terena.

U tom periodu meča Tun je bukvalno razbijao odbranu Partizana, skoro svaki pas u kazneni je donosio gol šansu, ali neprecizna završnica, jednom i prečka, čuvali su Partizan od debakla.

Igrači Tuna su dobili 99% fizičkih duela na sredini terena, dok je u očajnoj odbrani Partizana dostojan pomena bio samo 35-godišnji Obradović.

Tri minute pre kraja poluvremena Malbašić i Mitrović su propustili šansu da izjednače. Malbašić je sjajno izgradio poziciju za šut sa leve strane, ali je njegov udarac odbranio Favre.

Lopta se odbila do Mitrovića koga su odmah opkolila dva rivala, on je šutirao, tražio i penal zbog igranja rukom, ali iako je bilo očigledno da igrač Tuna dva puta udara loptu rukom, italijanski sudija se nije oglasio.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Mitrović je propustio da kazni grešku odbrane i golmana Tuna, a domaćin je to kaznio dupliravši prednost. Na isti način na koji su u prvom poluvremenu probijali odbranu "crno-belih", Švajcarci su stigli do drugog gola.

Vezni igrač je poslao brz pas po zemlji na ivicu kaznenog prostora, Stanković je ponovo pao u duelu sa Markom Šnojvlijem, koji je lako zaobišao Stojkovića i ubacio loptu u gol.

Partizan je delovao nemoćno u prvih 20 minuta drugog poluvremena, nije uspeo da poveže više od dva pasa u jednoj akciji, a konstantno je pretila opasnost od brzih kontri domaćina.

U 65. minutu Rašović pravi prvu izmenu, kapitena Sašu Ilića menja 17-godišnji Andrija Živković, koji je slavio prvi rođendan kada je Ilić debitovao za "crno-bele".

Tek u narednih nekoliko minuta Partizan je zaigrao bolje, zapretio je dva puta Tunu, ali su neprecizni bili šutevi Jojića i pomalo sebičnog Mitrovića.

Mladi napadač se tom akcijom definitivno oprostio od "crno-belog" dresa jer je morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Petar Grbić.

Partizan je u 73. minutu imao zicer za 2:1. Posle centaršuta sa desne strane, Malbašić je ostao sam na pet metara, šutirao je glavom, ali je Favre spasao gol Tuna.

To je domaćin odmah kaznio i potvrdio plasman u grupnu fazu. Zufi je dobio loptu ispred kaznenog prostora, okrenuo se pored dva igrača srpskog šampiona, a onda uz pomoć blagog odbitka savladao Stojkovića koji je samo blago zakačio loptu.

Nekoliko minuta kasnije Stojković je sprečio potpunu katastrofu, bio je bolji u direktnom duelu od Vitvera, koji je ostao sam na desnoj strani.

Na kraju je Nikola Aksentijević održao živom tradiciju crvenih kartona, u poslednjem minutu je namerno rukom udario rivala i zaradio isključenje. Tako je krenuo stopama Nikole Gulana i Vladimira Volkova koji su 'crveneli' tokom avgusta u Evropi.

Tun – Partizan 3:0 (0:1)
K. Šnojvli 15, M. Šnojvli 48, Zufi 76

Tun: Favre – Širinci, Sulmoni, Zigfrid, Luti – Sanogo Žunior , Hediger – Vitver, Zufi, K. Šnojvli - M. Šnojvli

Partizan: Stojković – Volkov, Stanković, Obradović, Aksentijević – Jojić, Marković, Ilić (A. Živković 64'), Malbašić (Brašanac 82') – Ninković – Mitrović (Grbić 67')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve