Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.08.2013.

16:30

Petković u Zvezdi za 200.000€ i 25%

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je doskorašnjeg igrača OFK Beograda Marka Petkovića kao svog novog igrača, sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zvezda je za Petkovića platila OFK Beogradu 200.000 evra obeštećenja, uz klauzulu da će "romantičarima", pripasti i 25 odsto od sledećeg transfera.

Ovaj 20-godišnji odbrambeni fudbaler će u Zvezdi nositi dres sa brojem dva. Petković je i pre dve godine bio na pragu prelaska u redove vicešampiona Srbije, ali tada nije došlo do dogovora između dva kluba.

Petković je pre nekoliko dana bio na korak od prelaska u Partizan, od potpisa su ga delili samo medicinski pregledi, ali je odbio da pojača srpskog šampiona.

Novi bek Zvezde rođen u Sremskoj Mitrovici. Za klub sa Karaburme debitovao je u sezoni 2010/11. i zabeležio je 68 utakmica u plavo-belom dresu na kojim je postigao jedan gol. Konkurencija u timu sa Marakane biće mu Marko Vešović.

Narednih dana očekuje se da u Zvezdu stigne i 15. pojačanje, defanzivac Jagoš Vuković.

Petković: Ne bih o Partizanu

Novi fudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da ne želi više da razgovara o tome zašto je odbio ponudu Partizana, iako se OFK Beograd prvo dogovorio sa crno-belima.

"Ne bih se više vraćao na to, bilo je šta je bilo, sada sam u Crvenoj zvezdi i daću sve za moj klub", rekao je Petković na promociji na stadionu Zvezde.

"Hvala OFK Beogradu, nije mi bilo ni malo lako da posle osam godina napustim klub. Voleo bih da budem deo generacije, koja će prekinuti Partizanov šampionski niz titula", kazao je Petković.

Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović rekao je da do takve situacije ne bi došlo, da su crveno-beli reagovali na vreme.

"Borili smo se poslednjih par dana, na naše zadovoljstvo, a pre svega zahvaljujući Marku, on je sada igrač Crvene zvezde. Nismo bili
tajnstveni, u ovom poslu igrač ima veoma bitnu reč, a njegov stav je bio da dođe u Crvenu zvezdu. Dečko je zveždaš i na nama je bilo da li ćemo ga dovesti",
rekao je Stojanović.

On je naveo da nije tajna da je OFK-u bio potreban novac.

"OFK-u su bile potrebne pare i deslio se to što se desilo. Da smo reagovali prvog dana, ništa od ovoga ne bi bilo", rekao je Stojadinović.

Petković neće moći da debituje protiv Radničkog 1923 u četvrtom kolu Super lige, pošto je na oproštajnoj utakmici u OFK Beogradu dobio crveni karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve