Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.08.2013.

17:30

HNL: Oštre kazne od samog početka

Disciplinski sudija HNL Krešimir Vlajčević rešio je da od samog starta zavede red u hrvatskom fudbalu visokim kaznama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlajčević je posle četvrtog kola HNL kaznio Hajduk sa 30 hiljada,a trenera Istre 1961 iz Pule Igora Pamića sa 6000 kuna.

U oba slučaja sa kaznama je indirektno povezan zagrebački Dinamo. Pamićeve izjave o sudiji Brunu Mariću posle utakmice između Puljana i Lokomotive, koja je Dinamova filijala, bile su po Vlajčevićevom mišljenju neprimerene.

Splićani su kažnjeni zbog transparenata upućenih izvršnom potpredsedniku hrvatskog prvaka Zdravku Mamiću.

U prijavi delegata stoji kako su navijači u 64. minutu u centralnom delu sjeverne tribine podigli transparent od tri dela sa sadržajem: “Gori si od ijednog cigana” - “Mrzimo te više od ikoga!” – “Mamiću umri!”.

Taj transparent prekršio je član 86 Disciplinskog pravilnika HNS, koji propisuje da svako ko “javno vređa, omalovažava ili diskriminiše drugog na rasnoj, uključujući i boju kože, nacionalnoj, regionalnoj, verskoj, jezičkoj ili svetonazorskoj osnovi, kao i ko ističe simbole ili gestove koji označavaju nenošljivost kazniće se novčanom kaznom od najmanje 30.000,00 kn. U težim slučajevima, uz novčanu kaznu može se izreći i kazna igranja do dve utakmice na svom igralištu bez prisustva gledalaca”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve