Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.08.2013.

15:12

"Partizan oštećen, odluka u petak"

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić rekao je za B92 da veruje da je Partizan bio oštećen na meču sa Radničkim u Nišu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Žutić je istakao da su ustanovljena dva propusta sudije Glođovića kada nije pokazao drugu javnu opomenu igraču domaćih Živanoviću, prvo krajem prvog poluvremena, a potom i posle desetak minuta igre u drugom periodu. Duel u Nišu završen je bez golova.

Posle pregledanih snimaka, primetio sam da je sudija imao dva propusta. Prva je bila kada nije svirao igru rukom na 18 metara, a taj pomenuti igrač je već imao žuti karton. Druga je isti igrač, Živković, zavređivao žuti karton, ali mu ga sudija nije pokazao“, istakao je Žutić.

Pored utakmice u Nišu, na još nekim duelima je bilo sudijskih grešaka, ali Žutić ističe da one nisu toliko jasne.

Ostaju dileme kod nekih odluka, kao što je slučaj sa utakmicom Crvene zvezde i Jagodine, kod prvog gola ’crveno-belih’. Da li se radi o nedozvoljenoj poziciji napadača Crvene zvezde koji je uticao na igrača odbrane, to će Komisija u redovnom postupku pregledati i potom doneti odluke“, naglasio je Žutić.

Pored Partizana, i Sloboda se žalila na suđenje, posebno zato što je ono uticalo na ishod meča sa Čukaričkim, u kojem je domaćin slavio sa 1:0.

Došlo je do kontakta napadača Čukaričkog i igrača odbrane Slobode. Praktično treba utvrditi kada je igra prekinuta. Lopta je bila u igri, ako je ona prekinuta u trenutku kada je došlo do kontakta, onda je odluka sudije na mestu, jer je igrač Čukaričkog bukvalno ’krajcovan’, došlo je do laganog prekršaja, koji se očigledno desio. Ali, samo je pitanje kada je sudija prekinuo igru, da li je golman već uhvatio loptu ili ne, a to ćemo morati detaljno da pregledamo“, naglasio je Žutić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve