Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.08.2013.

21:31

Zvezdin petominutni protest

Utakmica drugog kola Jelen Superlige Crvena zvezda – Jagodina počeće sa pet minuta zakašnjenja, u znak protesta zbog stanja u srpskom fudbalu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Akcija “Pet minuta za spas srpskog fudbala” namenjena je pokušaju smenjivanja predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Čelnici beogradskog kluba pozvali su sve klubove Superlige koji smatraju da je stanje u srpskom fudbalu izuzetno loše, i koji žele promene, da podrže tu akciju i takođe svoje mečeve započnu sa pet minuta zakašnjenja.

“’Minut do 12’ smo odavno prošli, sada je ‘12 i pet minuta’ i zato su promene hitne i neophodne. Srpski fudbal je u agoniji. Namešteno prvenstvo, dogovorene utakmice, crni fondovi, sudijske krađe, krah reprezentacije, menadžeri koji vladaju fudbalom i sastavljaju timove u klubovima i reprezentaciji, uticaj kriminalaca u klubovima i savezu i pranje nelegalnog novca su nažalost karakteristike našeg fudbala. U Srbiji fudbal nije praznik, sport kojim se ponosimo, igra koju želimo da igraju naša deca i koju volimo da igramo sa prijateljima već sinonim za ružne i nelegalne stvari. Posledica toga je da nam je domaća liga sve slabija i manje gledana, da iz fudbala beže sponzori, da su nam klubovi sve slabiji, da gubimo od prosečnih ekipa iz malo poznatih zemalja Evrope, a da nam je reprezentacija doživela krah. Odgovornost za ovakvo stanje skoro isključivo snosi predsednik FSS, Tomislav Karadžić”, navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda.

Meč na Marakani počinje u subotu u 18.05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve