Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.08.2013.

23:38

Eduardo spasao Hrvate

Sreda je bila zakazana za prijateljske mečeve širom sveta, a zemlje bivše SFRJ imale su učinak od dve pobede, tri poraza i remi.

Izvor:

Autor:

Default images

Srbija i Bosna i Hercegovina zabeležile su poraze. Od ekipe Siniše Mihajlovića bila je bolja Kolumbija minimalnim rezultatom, dok su izabranici Safeta Sušića poraženi od SAD u Sarajevu 4:3.

Makedonija je golovima Ibraimija i Trajkovskog savladala Bugarsku, Hrvatska je zahvaljući Eduardu izbegla bruku u Lihtenštajnu. Slovenija je poražena u Finskoj sa 2:0, dok je Crna Gora odigrala 1:1 u Belorusiji.

Najviše drame viđeno je tamo gde se najmanje očekivalo - u Lihtenštajnu.

Hrvati su vodili od 20. minuta golom Eduarda, da bi domaći izjednačili preko Kirstena u 31. Novu prednost "Vatrenima" donosi Rebić pogotkom posle nešto više od sat vremena igre, a novo izjednačenje donosi Polverino nekoliko minuta kasnije. Ipak, pobedu Hrvatskoj donosi Eduardo svojim drugim golom pet minuta pre isteka regularnog toka.



Spektakularan meč viđen je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, gde je domaća selekcija vodila posle prvih 45. minuta sa 2:0, ali su Amerikanci stigli do preokreta i pobede - 4:3.

Posle pola sata igre bilo je 2:0 za BIH. Džeko je bio precizan u osmom, da bi Ibišević, na asistenciju Misimovića, duplirao prednost. Međutim, Edi Džonson u 55. smanjuje rezultat, a onda na scenu stupa novi napadač Sanderlenda Žozi Altidor U 59. minutu donosi izjednačenje svom timu, da bi golovima u 85. i 86. minutu kompeltirao het trik i, najbitnije, doneo dva gola prednosti.



Domaći su do kraja meča samo uspeli da ublaže poraz. Svoj drugi gol u 90. postigao je Edin Džeko.

Crna Gore je gubila u Belorusiji od 16. minuta golom Kornilenka sa penala, ali konačan rezultat meča postavio Mirko Vučinić u 62. minutu.

Pored naše reprezentacije i selekcije BIH, poraz je doživela i selekcija Slovenije na gostovanju u Finskoj, a strelci su bili Moisander i Hamalainen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve