Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.08.2013.

15:30

Mrđa: Želim samo Zvezdine pobede

Drugo Zvezdino pojačanje ove nedelje Dragan Mrđa konačno je ponovo obukao Zvezdin dres.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mrđa, koji je već igrao za Zvezdu od juniorskih dana do 2005, predstavljen je novinarima na Marakani.

Samo predstavljanje kasnilo je gotovo sat vremena, jer su obavljani dodatni pregledi kolena, pošto je u proleće 2011. napadač ozbiljno povredio ligamente levog kolena, zbog čega je bio van terena pola godine.

Vratio sam se u svoj klub, gde sam počeo da igram fudbal. Neću da obećavam ni titule, ni broj golova, samo želim da Zvezda pobeđuje i da ja učestvujem u tome”, rekao je Mrđa.

Vrščanin Mrđa u Zvezdi je od pionirskih dana, a u njenom dresu dao je 7 golova do preseljenja u belgijski Lirse 2005. Kasnije je igrao u istoj ligi za Zulte Varegem, zatim i za ruski Himki, a dve uspešne sezone proveo je u Vojvodini, za koju je dao 35 golova u 56 nastupa.

U to doba često je dobijao priliku u reprezentaciji (12 mečeva, 2 gola), a 2010. bio je tražen na tržištu, ali je umesto nekog od večitih rivala odabrao selibu u švajcarski Sion. Tamo se povredio narednog proleća, pa je za tri sezone u klubu dao samo 10 golova na 41 meču

Po odlasku iz Zvezde najlepše mi je bilo u Vojvodinu i Sionu, ali sam se povredio posle devet golova i statusa trećeg strelca švajcarske lige. Bio je to najgori mogući trenutak za mene, međutim, sad sam sprerman''.

Mrđa je u Beogradu već neko vreme.

''Napravio sam pauzu od 20 dana, ali sam spreman. Od dana kad sam raskinuo ugovor u Švajcarskoj, bio sam u kontaktu sa Zvezdom. Možda deluje da su pregovori dugo trajali, ali kad je došlo do konkretnih razgovora brzo smo se dogovorili“, kaže fudbaler, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Mrđa spada u grupu srednje plaćenih igrača, nije među 5 najskupljih”, objasnio je sportski direktor Zoran Stojadinović. "Drago mi je što smo ga doveli , iako sam to želeo da uradim pre 15 dana. Ipak, bolje ikad nego nikad. Pošto se proneo glas da zbog prethodnih povreda nije spreman, morali smo da uradimo detaljne lekarske preglede, koji su pokazali da je Mrdja poptuno zdrav i spreman".

U ovoj sezoni Mrđa nosi dres 84, u skladu sa godinom rođenja.

Mrđa i Nigerijac Ifeani Onjilo biće licencirani za sledeće kolo Superlige u kojem se Zvezda sastaje sa Jagodinom, a pravo nastupa na tom meču imaće i Paruanac Migel Arauho.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve