Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.08.2013.

14:50

FKCZ: Nije problem samo Karadžić

Uprava Crvene zvezde u punom sastavu poručila da je jedinstvena i da kritike koje je iznela nisu upućene samo Tomislavu Karadžiću, već kompletnom Savezu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnici 'crveno-belih' neočekivano su se pojavili na redovnoj konferenciji za štampu povodom predstavljanja Ifeanija Onjila.

Na konferenciji su bili prisutni predsednik Dragan Džajić, potpredsednici Aleksandar Antić, Slaviša Kokeza, Nebojša Čović i Ivica Tončev, i sportski direktor Zoran Stojadinović.

"Ovde smo svi da bismo pokazali jedinstvo uprave, a ne kao što su pojedini govorili da se neki protive", otvorio je konferenciju za štampu portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Zvezda je od subote izdala tri saopštenja, a sve je počelo nezadovoljstvom suđenjem na meču između Partizana i Novog Pazara. 'Crno-beli' su pobedili sa 4:3, a meč je obeležilo nekoliko sudijskih grešaka. Ipak, na pozive B92 u ponedeljak niko od čelnika Crvene zvezde niko nije hteo da odgovori, a na pitanje zašto je to bilo tako, Džajić je odgovorio:

"Mi se ne javljamo i ne govorimo onda kada vi to želite, već kada mi smatramo da treba. Mi smo u tim saopštenjima rekli šta su naše zamerke i one nisu upućene samo Tomislavu Karadžiću, već i Savezu".

Džajić je istakao da se u redovima 'crveno-belih' zalažu za regularnost takmičenja, a da to ne znači da su protiv Partizana.

"Nismo hteli da pokrećemo akciju sa drugim klubovima, već na početku da se založimo za regularnost. Neka Partizan bude prvak, ali u regularnoj ligi. Nismo konsultovali nijedan drugi klub, mi ne lobiramo. Ovo nije protiv Partizana", naglasio je Džajić.

Čović je istakao da su u Zvezdi nezadovoljni što nisu dobili odgovore na pojedina pitanja koja su postavljena u saopštenjima.

"Nismo dobili odgovore koje smo tražili, a to je da li je bio crveni karton, da li je bio penal, da li je bio gol. Zvezda je izgubila u Ivanjici, ali Zvezdi niko nije svirao penal", rekao je Čović.

Na pitanje da li će slučajno podneti tužbu protiv Karadžića, zbog izjava u pojedinim medijima protiv njega, Čović je rekao:

"Ne znam. Ako budem, sredstva ću donirati bolnici Laza Lazarević".

Kokeza je istakao pri svemu onom što je napisao u saopštenju izdatom povodom Karadžićevih tvrdnji da mu je pretio.

"Ono što sam napisao u saopštenju, sve stoji. Mislim da je on kriv za suđenje na utakmici između Partizana i Novog Pazara i vreme je da ode sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ne vidim ništa preteće u poruci koju sam mu poslao", naglasio je Kokeza.

Na pitanje, pošto već Zvezda traži smenu Karadžića, da li to znači da ima svog kandidata za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Kokeza je rekao:

"Možda i imamo, ali ne želimo da otkrivamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve