Nova vest
Fudbal

Subota, 10.08.2013.

17:34

Het-trik Obamejanga, šestica Herte

U subotnjim mečevima prvog kola Bundeslige, pobede su ostvarile ekipe Borusije, Bajera, Hanovera, Verdera i Herte, dok su Hofenhajm i Nirnberg remizirali.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Borusija je ubedljivom pobedom nad Augsburgom rezultatom 4:0 odgovorila Bajernu, dok je Herta po povratku u Bundesligu deklasirala Ajntraht sa velikih 6:1.

Bajer Leverkuzen je bio siguran protiv Frajburga (3:1), Hanover je sa 2:0 savladao Volfsburg koji je imao čak dva isključenja, a jedini nerešeni rezultat viđen na meču Hofenhajm - Nirnberg – 2:2.

U poslednjem meču dana, VErder je ostvario minimalnu pobedu na gostovanju u Braunšvajgu.

Ovogodišnju sezonu u Bundesligi otvorio je aktuelni šampion Bajern svojim mečom u petak, u kom je sa 3:1 bio bolji od Borusije iz Menhengladbaha.

Prošlogodišnji vicešampion Borusija iz Dortmunda sjajno je započela novu sezonu u kojoj će pokušati da skine Bajern sa trona. U prvoj utakmici novog prvenstva zablistao je Pjer-emerik Obumejang postigavši het-trik čime je opravdao letošnji transfer.

Mladi Gabonac je Borusiju doveo u vođstvo u 24. minutu, kada je fenomenalan centaršut Šmelcera glavom sproveo u mrežu domaćina. Otpor protivnika ekipa Jirgena Klopa slomila je u 66. minutu. Ponovo je brzonogi napadač dobio odličnu loptu, ovoga puta od Marka Rojsa i rutinski pogodio donji desni ugao.



Het-trik na svojoj prvoj utakmici u Bundesligi, bivši napadač Sent Etjena je ostvario 13 minuta kasnije. Izašao je ispred golmana Amsifa, zaobišao ga i bez problema pogodio mrežu. Ipak, nije uspeo da kompletira pravi het-trik, pošto je dva gola postigao desnom nogom, a jedan glavom.

Konačan rezultat postavio je Robert Levandovski u 86. minutu, sa bele tačke.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu, komandujući odbranom Borusije.

Bajer Leverkuzen takođe je bio siguran na svom terenu, pobedivši Frajburg rezultatom 3:1. Tim koji sa klupe predvodi bivši fudbaler ’Farmaceuta’ i Liverpula Sami Hipija, do vođstva je došao u 22. minutu preko Kislinga. Stameni napadač iskoristio je gužvu i lošu procenu golmana i glavom zatresao mrežu.

Pet minuta pre kraja poluvremena, Hanke je gostima doneo izjednačenje. Odlično je iz drugog plana utrčao u šesnaesterac Bajera i iz klizećeg savladao Lena.

Ipak, Leverkuzen stiže do pobede u drugom poluvremenu, i to golovima u 47. i 52. minutu. Prvo je Son doneo prednost, da bi Sam postavio konačan rezultat.



U meču u kom je protivnik dobio dva crvena kartona, Hanover nije imao problema, pa je došao do pobede nad Volfsburgom od 2:0.

Prvo je Andreasen pogodio u 17. minutu za 1:0, da bi 15 minuta kasnije Arnold dobio direktan crveni karton.

U 52. minutu meča Volfsburg je ostao sa devetoricom na terenu, i bilo je jasno da će veoma teško ostati neporaženi.

Konačan rezultat meča postavio je Hušti u 84. minutu, posle lepe akcije nekoliko igrača. Asistent je bio Hofman.

Mladi reprezentativac Srbije Slobodan Medojević poraz svoje ekipe odgledao je sa klupe.



Najubedljiviju pobedu dana ostvarila je Herta i to po povratku iz 'cvajte'. Ekipa iz Berlina je sa 6:1 ispratila Ajntraht iz Frankfurta, a posebno su se istakli Alagui i Ramos sa po dva gola.

Kolumbijac Ramos je goleadu najavio u 18. minutu, kada je posle sjajne akcije celog tima iz neposredne blizine matirao nemoćnog Trapa. Posle nešto više od pola sata igre bilo je 2:0, strelac je bio Nemac Džon Entoni Bruks. Bruks je iskoristio gužvu i odbijenu loptu u kaznenom gostiju i duplirao prednost Herte.

Neizvesnost u ovaj meč uneo je Mejer osam minuta pre odlaska na odmor, sigurnim udarcem sa penala.

Alagui je svoj prvi, a treći timski gol postigao u 58. minutu, kada je iskoristio odličan centaršut Braumjohana i iz peterca loptu gurnuo u gol. Samo dva minuta kasnije viđen je novi pogodak, čime su otklonjene sve dileme oko pobednika. Velikih 4:1 doneo je isti igrač posle odlične kontre.

U 71. miuntu Ramos se po drugi put upisao u listu strelaca, a u samom finišu meča, konačan rezultat postavio je Roni.



Nirnberg je uspeo da iščuba bod na gostovanju Hofenhajmu, iako je posle 50. minuta gubio sa 2:0. Prednost domaćinu doneo Abraham u 34. minutu posle kornera Rudija. Abraham je sjajno skočio na petercu, zahvatio loptu glavom između tri protivnička igrača i poslao je u suprotni ugao.

Modest je u 51. minutu meča duplirao vođstvo, pogotnom sa nekih pet metara. Odlično je po desnoj strani prošao Polanski, zavrnuo loptu po zemlji i Modesteu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Tada se Nirnberg probudio, i već posle šest minuta stigao do izjednačenja. Pogodak za 2:1 delo je Franca, koji je sjajno skočio posle ubacivanja Fulera sa desnog boka.

Izjednačenje gostima i konačan rezultat doneo je Ginček u 57. minutu. Iskoristio je napadač Nirnberga dobar pas Drmića, izdržao odbrambene igrače na leđima i svojoj ekipi doneo prvi bod ove sezone.



U poslednjem duelu dana, Verder Bremen je kasnim pogotkom stigao do minimalne pobede u gostima Ajntrahtu iz Braunšvajga. Strelac jedinog gola bio je austrijski reprezentativac rođen u Loznici Zlatko Junuzović. On je iskoristio asistenciju prodla i doneo pobedu svojoj ekipi.

Srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski nije ulazio u igru u timu Verdera.

U nedelju se igraju dva preostala meča, Mainc dočekuje Štutgart, Hambur gostuje Šalkeu.

Petak:
Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 3:1

Subota:
Bajer Leverkuzen - Frajburg 3:1
(Kisling 22’, 46’, Sem 52’ - Hanke 40’)
Hanover - Volfsburg 2:0
(Adreasen 17’, Hušti 84’)
Hofenhajm - Nirnberg 2:2
(Abraham 35’, Modest 51’ - Franc 54’, Ginček 57’)
Augsburg - Borusija Dortmund 0:4
(Obamejang 24’, 66’, 79’, Levandovski 86’ (P))
Herta Berlin - Ajntraht Frankfurt 6:1
(Ramos 17’, 71’, Bruks 32’, Alagi 58’, 60’, Roni 89’ - Majer 37’ (P))
Ajntraht Braunšvajg - Verder Bremen 0:1
(Junuzović 84')

Nedelja:
Majnc - Štutgart
Šalke - Hamburger

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve