Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.08.2013.

12:37

"Da budemo konkretni i agresivni"

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da njegovi fudbaleri moraju da budu agresivni i da igraju jednostavnije kako bi eliminisali Černomorec.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Crveno-beli u četvrtak od 20.30h igraju revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope nakon poraza od 3:1 u prvoj utakmici.

"Moramo da budemo strpljivi, ne smemo da dozvolimo sebi da otežamo posao ako postignu gol. Moramo da budemo što konkretniji i jednostavniji. Treba da budemo agresivniji."

"Dobro bi bilo da što pre postignemo gol, ali i ako se to ne desi moramo da ostanemo koncentrisani", rekao je Stojanović novinarima u Beogradu.

Zvezda je prošlog četvrtka u prvoj utakmici u Ukrajini izgubila od Černomoreca sa 3:1, a revanš se igra sutra u Beogradu.

"Potpuno nam je jasno šta treba da uradimo ako želimo da prodjemo. Imali smo vremena i da se odmorimo, dobro analiziramo prvu utakmicu i spremimo se, uradili smo sve što je potrebno. Ubedjen sam da ćemo dati maksimum. Ne plašim se niti igre svoje ekipe, niti protivnika", naveo je trener crveno-belih.

Stojanović je kazao da su svi u njegovoj ekipi zdravi, osim Nikole Mijailovića, koji se povredio u prvom duelu. On je rekao da njegove fudbalere ne sme da zavede želja da što pre da gol, kako ga ne bi primila.

"Oni kažnjavaju baš svaku grešku. Sve je jasno, veoma je kompaktna ekipa i kazne svaku grešku. Imaju brzi prelaz iz faze odbrane u napad. Jak im je kontranapad i tu moramo da budemo strašno koncentrisani, da ne puštamo prostor. Svaka ekipa ima odredjeni broj slabosti i to treba da se iskoristi", rekao je Stojanović.

Trener je kazao da mu je pored duela sa Černomorecom važan i početak Super lige, u kojoj Zvezda u prvom kolu u nedelju igra protiv Javora.

"Strašno nam je važan i početak prvenstva. Nemamo mnogo vremena, već sada moramo da razmišljamo šta želimo i u nedelju. Ima još dosta posla, tek smo počeli da radimo taktičke stvari, nismo u optimumu, ali prvenstvo je dugo, trebalo bi da budemo pametni i strpljivi", kazao je Stojanović.

Fudbaler Zvezde Nejc Pečnik rekao je da će biti teško njegovoj ekipi, ali da se nada dobrom rezultatu.

"Biće teško, nemamo dobar rezultat, ali se nadam najboljem, ako pružimo maksimum. Malo sam nezadovoljan prošlim utakmicama, ali je najbitnije da sutra pokažemo bolju stranu. Da ne primimo gol i da pokušamo da ga što pre damo", rekao je Pečnik.

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa izmedju Zvezde i Černomoreca igra se u četvrtak od 20.30.

Iz kluba je rečeno da je za prva dva dana prodato više od 20.000 ulaznica, a očekuje se poseta veća od 40.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve