Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.08.2013.

01:44

Suares: Obećali ste, pustite me

Napadač Liverpula Luis Suares apelovao je na čelnike kluba da ispune obećanje dato prošlog leta i da mu dozvole da napusti sredinu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Urugvajac je rekao da je spreman da napiše zahtev za transfer do kraja nedelje ukoliko Liverpul nastavi da blokira njegov prelazak u Arsenal, koji je ponudio 40 miliona i jednu funtu.

Takođe, Suares je u intervjuu Gardijanu kazao da mu nije ostalo ništa drugo.

„Prošle sezone mogao sam da pređem u jedan veliki evropski klub(navodno Juventus) i ostao sam jer smo se sporazumeli da će me klub pustiti da odem narednog leta ako se ne plasiramo u Ligu šampiona. Dao sam sve od sebe prošle sezone, ali to nije bilo dovoljno za plasman u LŠ. Sada samo želim da Liverpul ispoštuje svoj deo dogovora“, kaže 26-godišnji Suares.

U srcu bitke za Suaresa nalazi se navodna klauzula koja je uključena u njegov ugovor po kojoj može da napusti klub ako neko ponudi više od 40 miliona. U Liverpulu negiraju da moraju da prodaju Suaresa klubu koji pošalje toliku ponudu.

„Imam reč kluba, imam ugovor napismeno, možemo da ostavimo i Ligi da odluči, ali ne bih voleo dotle da dođe. Ne osećam se izdanim od Liverpula, ali dali su mi reč prošle godine. I to ne samo verbalno, već i napismeno“.

Suares kaže da ima 26 godina, da mora da igra u Ligi šampiona i dodaje:

„Nije kao da odlazim u redove lokalnog rivala, a ne bih otišao ni u klub koji ne igra LŠ. Više puta sam privatno saopštio da želim da idem, sada to kažem i javno. Moram da stavim svoju karijeru na prvo mesto. Ljudi kažu da je Liverpul zaslužio da mu dan više, ali dao sam 50 golova na manje od 100 mečeva i sada mogu da zarade dvostruko više nego što su me platili“, zaključio je Urugvajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve