Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.08.2013.

20:14

Partizan bez Lige šampiona

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su eliminisani od bugarskog Ludogoreca.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle poraza u Razgradu 2:1, Partizan je kod kuće izgubio sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Zlatinski u 88. minutu iz penala.

Prethodno je Gulan odgurnuo Bezjaka i nastavio katastrofalni niz naših klubova kada je reč o crvenim kartonima. Partizan nije završio svoju evropsku odiseju, pošto će igrati u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Pre gola Bugara, Partizan je imao nekoliko šansi – Mitrović je ušao u nekoliko šansi, Bugari su lako mogli da daju i autogol, a jednom su izbili loptu i sa gol linije.

Iako su crno-beli igrali solidno, nisu uspeli da probiju bedem Bugara, koji su u odbrani uglavnom bili organizovani i nisu srljali na sredini terena. Posle gola Ludogoreca, Šćepović je promašio stopostotnu šansu, ali tada je svakako već bilo kasno.

Nakon meča na stadionu u Humskoj ponovo se čulo: „Uprava napolje“, ali igrači su nagrađeni pesmom uprkos eliminaciji.

Partizan - Ludogorec 0:1 (1:2)
Zlatinski 88 (pen)

Partizan: Lukač (Živković 44'), Ivanov, Ostojić, Obradović, Gulan, Đemba Đemba, Marković, Ilić (Šćepović 68'), Ninković, Grbić (Luka 81'), Mitrović.
Ludogorec: V.Stojanov, Bart, Mentile, Žunior Kajsara, Minev, Zlatinski, Djakov, Aleksandrov (Vitinja 85'), I.Stojanov (Abalo 54'), Bezjak, Marselinjo (Fabio 64').

Tok meča:

Na početku je očigledna velika želja oba tima, ali mnogo je pogrešnih dodavanja na obe strane i za sada nema šanse.

5. min. Ninković je fauliran na ivici kaznenog prostora na levom boku, idealno za centaršut. Ninković je i centrirao, Ivanov je pokušao makazicama, ali pored gola.

Pred početak meča navijači Partizana motivisali su svoj tim transparentima - iz Alkatraza su poručili: Večeras sve od sebe daćeš ili stvarno ne znam kad ćeš, dok su Zabranjeni razvili slogan: Igrajmo taj tango smrti kao nekad pre. Takođe, navijači su skandirali i "Mrzim Đuru, volim Partizan", a trener KK Partizan Duško Vujošević dobio je ovacije.

11. min. Prva šansa za Ludogorec - nije bilo ofsajda, Stojanov je imao skoro čistu situaciju iskosa sa leve strane, ali je Obradović uspeo da izbije loptu u korner.

Posle toga Bugari su izvršili pritisak dva-tri minuta, ali bez pravih šansi. Na drugoj strani je Mitroviću drugi put sviran ofsajd, oba puta na ponovljenom snimku videlo se da je linijski sudija pogrešio.

A navijači Partizana poželeli su i dobrodošlicu Đembi Đembi - "Djemba, Djemba, welcome, welcome".

18. min. Solidan pokušaj Mitrovića, koji je za sada najbolji u redovima crno-belih.

Igra se ofanzivno na obe strane, Partizan dobro kombinuje sve do završnice, nedostaje završni pâs, pa zato i nema stopostotnih šansi.

28. min. Tempo igre je malo opao, ali više se igra na polovini Bugara. Novo ubacivanje Ninkovića iz slobodnog udarca, ali golman Stojanov istrčava i hvata loptu.

31. min. Sjajna akcija Partizana koja se završila tako što je Mitrović pogodio prečku, ali sviran je ofsajd i sudija je ovoga puta bio u pravu. Nepun minut kasnije nova šansa za Partizan, gužva u kaznenom gostiju, a sve se završilo udarcem Markovića pored gola.

42. min. Narednih nekoliko minuta gledali smo pritisak crno-belih, a onda je nesporazum Ostojića i Lukača mogao skupo da košta Partizan. Nisu se dobro razumeli ko će da pokupi loptu, Lukač ju je izbio sa ivice šesnaesterca, a Stojanov je sa tridesetak metara promašio prazan gol.

Sudar sa Ostojićem ostavio je posledice na golmanu Lukaču, koji je povredio koleno i nije mogao da nastavi meč. Umesto njega, među stative je stao Živko Živković, 24-godišnji golman koji je ponikao u Partizanu, a igrao je za Teleoptik i bio je na pozajmici u Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

46. min. Odličan šut Ninkovića sa 18 metara, ali golman Stojanov napravio je paradu i izbio loptu u korner.

48. min. Partizan je mnogo odlučniji. Ninković je centrirao sa leve strane, Grbić je driblao, Bugari su bili smušeni, ali su nekako uspeli da raščiste opasnost.

Posle početnog pritiska na startu drugog poluvremena, gledali smo desetak minuta fudbala uglavnom na sredini terena, bez povezanih akcija.

Pošto dugo nije bilo konkretnije kombinacije Partizana, trener Vuk Rašović odlučio se za promenu. Iz igre je u 68. minutu izvukao Ilića, a na teren je, uz sporadične zvižduke, ušao Marko Šćepović. Partizan je od tada zaigrao sa dva špica.

70. min. Odličan centaršut Grbića, ali klizećim startom Bugari u poslednjem trenutku izbacuju loptu ispred Šćepovića.

73. min. Mitrović je bio najviši u skoku, šutirao je glavom, a lopta je pogodila Barta i otišla u korner. Posle ubacivanja iz ugla Mitrović je ponovo pokušao glavom, pored gola.

75. min. Koliko je sreće imao Ludogorec! Mentile je užasno reagovao posle ubacivanja Ninkovića, nespretno je zahvatio loptu, a ona je prohujala koji centimetar pored stative. U nastavku akcije Ostojić i Mitrović su se sudarili, ali su i uputili loptu ka golu, ali Bugari su je izbacili sa gol linije.

81. min. Šut Markovića sa 30 metara, lopta je završila pored gola.

Ludogorec se potpuno povukao, igrači Partizana stajali su visoko, ali nisu imali snage za ozbiljniju akciju.

88. min. Gol, Ludogorec je poveo. Jednu u nizu izgubljenu loptu crno-belih na sredini Ludogorec je iskoristio na najbolji način. Vitinja je prošao sa leve strane i centrirao po zemlji, a Gulan je odgurnuo Bezjaka. Sudija je pokazao direktni crveni Gulanu i penal za goste, a Zlatinski je rutinski savladao Živkovića.

Tada je sve bilo odlučeno, Šćepović je u trećem minutu nadoknade promašio ogromnu priliku posle dodavanja Luke, pa Partizan u dva evropska meča na svom terenu nije dao ni gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

349 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve