Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2013.

17:20

Tri godine zabrane zbog rasizma

Navijaču Sanderlend Lijamu Džounsu određena je trogodišnja zabrana ulaska na stadione u Velikoj Britaniji zbog rasističkih uvreda upućenih Romelu Lukakuu.

Izvor:

Autor:

Default images

Britanska policija pokrenula je u novembru prošle godine istragu na osnovu slika na kojima se vidi da Džouns imitira majmuna, dok je igrač Vest Bromvič Albiona proslavljao treći gol u pobedi svog tima od 4:2 na gostovanju u Sanderlendu.

Džouns je to demantovao, tvrdeći da je igrao 'pileći' ples. Na prvom saslušanju se izjasnio da nije kriv, da bi u međuvremenu odlučio da promeni iskaz u - kriv.

"Rasističko ponašanje, bilo kakvog tipa. Svaki put će lokalna policija istražiti navode i počinioci će snositi posledice", saopšteno je iz police Nortumbrije.

Lukaku (20) će ove sezone nastupati za Čelsi, dok je prošlu sezonu proveo na pozajmici u VBA, za koji je na 35 utakmica u Premijer ligi postigao 17 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve