Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2013.

16:13

Robinov dres daleko najprodavaniji

Najbolji strelac i igrač Premijer lige prošle sezone Robin van Persi pobedio je i u takmičenju za najprodavaniji premijerligaški dres.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Robinov prelazak u Mančester Junajted doveo ga je na prvo mesto te liste, a njegov udeo na britanskom tržištu je šokantnih 25 posto.

Drugu i treću poziciju zauzele su njegove klupske kolege, a među deset najboljih nema Gareta Bejla, najtraženijeg fudbalera ovog leta.

Japansko pojačanje Junajteda Šinđi Kagava probilo se u prva tri, a na drugom mestu je možda i poslednji Runijev dres crvene boje. Runi je pao sa prvog mesta i izgubio dobar deo fanova, a kao i na samom terenu, van Persijev dolazak znatno je oslabio učinak ostalih ofanzivnih fudbalera, pa više u prvih 10 nisu Čičarito i Gigs.

Fernando Tores je uspeo da uđe u top 5, odmah iza čoveka koji je odlučio prethodnu sezonu Kuna Aguera.

Uprkos sukobima sa klubom i dugoj suspenziji Luis Suares je u prvih 10, a u finišu sezone sa liste je ispao Stiven Džerard, koji je na domaćem tržištu među prvih 5.

Najveće iznenađenje je plasman Aleksa Okslejd-Čemberlena na deveto mesto. U prvih deset su još dva pojačanja od prošlog leta – Eden Azar i Santi Kasorla. Lukas Podolski je u prvom delu sezone vodio među Arsenalovim igračima, ali je u drugoj polovini ispao iz trke, verovatno zato što se sve češće nalazi na klupi.

1. Robin van Persi (Mančester Junajted)
2. Vejn Runi (Mančester Junajted)
3. Šinđi Kagava (Mančester Junajted)
4. Serhio Aguero (Mančester Siti)
5. Fernando Tores (Čelsi)
6. Eden Azar (Čelsi)
7. Luis Suares (Liverpul)
8. Džek Vilšir (Arsenal)
9. Aleks Okslejd-Čemberlen (Arsenal)
10. Santi Kasorla (Arsenal)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve