Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2013.

15:08

Miha: Rano da orlići postanu orlovi

Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je rano da neki od omladinskih reprezentativaca bude priključen seniorskom nacionalnom timu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mihajlović je, takođe, istakao da su ‘orlići’ pokazali kako treba da se igra za nacionalni grb.

Niko od nas nije očekivao da će omladinska reprezentacija osvojiti Evropsko prvenstvo, ali posebno meni, kao i svima u Srbiji, mnogo je drago zbog toga što su to uradili. To je veliki uspeh, istorijski događaj, i zbog toga su svi zadovoljni jer to mnogo znači za naš fudbal i zemlju”, rekao je Mihajlović.

Reprezentacija Srbije za igrače do 19 godina trijumfovala je prošlog četvrtka na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i tako napravila istorijski uspeh. Srbija je u finalu pobedila Francusku sa 1:0.

Oni su takmičenje osvojili na grupu, ne na individualni kvalitet. Tako treba da igra i A reprezentacija”, istakao je Mihajlović.

Selektor je ocenio da je uspeh u Litvaniji postignut, iako ekipa nije bilanajjača na prvenstvu, već je kolektivom nadoknadila nedostatak individualnog kvaliteta.

Ima tu dobrih igrača, ali ono što A reprezentaciji treba da služi za primer jeste to što je uspeh postignut, iako nema individualnog kvaliteta, već je prisutan jak kolektiv. Ova reprezentacija je najbolji primer, jer nije bila najbolja, bila je možda peta ili šesta, ali je kolektivom uspela da smanji razliku i osvoji prvenstvo”, naglasio je Mihajlović.

Selektor ‘orlova’ je rekao da bi omladinski reprezentativci mogli da se priključe nacionalnom timu tek za dve godine, ako nastave sa dobrim igrama.

U A reprezentaciji je samo Aleksandar Mitrović, a ostali, ako budu nastavili da igraju dobro i standardno u svojim klubovima, onda bi za dve godine mogli da dođu do nacionalnog tima. Ali, to opet zavisi i od toga ko će biti selektor tada”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da su mu se u omladinskoj reprezentaciji, pored Mitrovića, posebno svideli Petar Golubović, Andrija Luković, golman Predrag Rajković i kapiten Marko Pavlovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve