Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2013.

13:22

Rašović: Domaći teren naša prednost

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da njegova ekipa ima aktivan rezultat pred revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rašović je, takođe, istakao da će ‘crno-beli’ pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena i prođu u plej-of, iako Bugari posle prvog meča imaju prednost 2:1.

Vlada pozitivna atmosfera u ekipi, ali nijedna ekipa sa sigurnošću ne može da kaže da će proći dalje. Imamo aktivan rezultat i prednost domaćeg terena, pokušaćemo to da iskoristimo i da se plasiramo u baraž”, rekao je Rašović.

Fudbaleri Partizana u utorak od 20.45 igraju protiv bugarskog Ludogoreca revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj utakmici, prošle srede, Ludogorec je pobedio sa 2:1.

Rašović je rekao da su do sada navijači mnogo puta pomogli Partizanu i bili njegov 12. igrač, ali da se nada da energija navijača neće nadmašiti energiju na terenu.

Fudbaleri treba da daju impuls navijačima”, rekao je trener ‘crno-belih’.

Upitan da li će biti promena u ekipi, Rašović je rekao da neće biti mnogo promena u odnosu na prvi meč u Razgradu, ali da će jedna sigurno biti.

Upitan koliko je Erik Đemba Đemba spreman da igra, on je rekao da ne može procentualno da kaže koliko je kamerunski fudbaler spreman.

On je iskusan i verujem da će pravilno trošiti snagu koliko god da igra i da će dati svoj doprinos”, rekao je Rašović.

Rašović je dodao da se nada rezultatu koji će doneti ekipi plasman u plej-of.

Očekujem isti Ludogorec kao u Razgradu, oni se sigurno neće opredeliti za odbranu, igraće fudbal. Otvoren je rezultat za obe ekipe. O taktici neću sada da pričam, to ćemo da ostavimo za četiri zida, ali se nadam da ćemo napraviti rezultat koji nas vodi u plej-of”, rekao je Rašović.

Trener crno-belih dodao je da želi dobre pojedince na terenu, ali da pre svega želi da se oni uklope u tim.

Imamo neverovatnu želju i ima prostora da napravimo veliki rezultat”, rekao je Rašović.

Napadač Partizana Aleksandar Mitrović rekao je da je gledao prvu utakmicu i da, i pored toga što smatra da je Ludogorec dobra ekipa, Partizan može dalje.

Ludogorec je dobra ekipa, možda nam manje leži nego Širak, ali s njima može da se igra. Da smo bili koncentrisaniji u prvom meču, imali bismo i bolji rezultat. Mi smo jedna celina, ekipa, i možemo da idemo dalje”, rekao je Mitrović.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ je pre početka konferencije za novinare uručio Mitroviću plaketu zbog uspeha koji je postigao na Evropskom prvenstvu za omladince u Litvaniji.

Hvala svima na čestitkama i ljudima iz kluba koji su bili uz mene na svakoj utakmici. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal i nas same, ali nema mnogo vremena za slavlje, okrećemo se novoj utakmici. Atmosfera je fenomenalna i momci jedva čekaju da počne utakmica”, rekao je Mitrović.

Uspeh mladim fudbalerima čestitao je i Rašović, rekavši da su napravili veliku stvar za srpski fudbal i da je velika čast što je Mitrović bio deo te ekipe koja je postala šampion Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve