Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2013.

11:24

“Lužnjiki” na obnovi posle SP

Stadion “Lužnjiki” u Moskvi biće zatvoren posle Svetskog prvenstva u atletici radi renoviranja za potrebe fudbalskog Mpndijala 2018.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Organizatori predsetojećeg sampionata već su renovirali atletska borilišta na stadionu čiji je kapacitet 84.745 gledalaca.

Olimpijske igre 1980. godine najveće su takmičenje koje je ikada održano na tom stadionu.

Arena neće biti srušena, ali je nemoguće da je ostavimo u sadašnjem obliku, jer tako ne bi mogla da zadovolji kriterijume Svetske fudbalske federacije”, rekao je glavni arhitekta grada Moskve Sergej Kuznjecov.

Ruski sportisti su već isprobali renoviranu stazu i borilišta na stadionu “Lužnjiki” i svi su prezadovoljni.

Arena je fenomenalna, pun je pogodak”, rekla je olimpijska vicešampionka u bacanju koplja iz 2008. i aktuelna svetska prvakinja Marija Avakumova.

Ruska šampionka u skoku u dalj Ljudmila Kolčanova ocenila je da takvi uslovi na stadionu “Lužnjiki” omogućavaju odlične rezultate.

“Lužnjiki” je poslednji put renoviran 1995. godine, kada je izgrađen i specijalni krov kako bi se gledaoci zastitili od kiše i snega.

“Renoviranje stadiona počeće odmah po završetku atletskog šampionata”, rekao je zamenik generalnog direktora stadiona Boris Megrelidze i naglasio da se planira proširenje kapaciteta stadiona na 88.000 sedišta.

Stadion će biti otvoren 2017. godine za potrebe Kupa konfederacija, tradicionalne ‘generalne probe’ pred Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve