Nova vest
Fudbal

Petak, 02.08.2013.

20:17

Vidić: Lepo je vratiti se

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić vraća se na terener 6. avgusta u Stokholmu, a za "United Undercovered" pričao je o povratku na teren, Dejvidu Mojsu...

Izvor:

Autor:

Default images

Vida je propustio turneju 'Đavola' po Aziji zbog problema za išijadičnim nervom, da bi zbog toga imao najduži 'letnji raspust' u posednjih nekoliko godina.

"Imao sam odlično leto. Odmarao sam gotovo sedam nedelja, što mi je najduži period odmora u poslednjih šest-sedam godina. To vreme sam iskoristio da budem sa svojom porodicom i uhvatim malo sunca", kaže Vidić.

Da li ste odvojili vreme da razmišljate o prošlogodišnjem uspehu, i osvajanju jubilarne 20. šampionske titule, ili ste već okrenuti novim izazovima?

"Već sam mislima u sledećoj sezoni. Naravno, titulu smo proslavili kako dolikuje. Bilo je neverovatno voziti se kroz Mančester i videti toliko navijača koji su izašli da nas pozdrave, stvarno im hvala - tokom cele godine su s nama. Opet, sve je to lepo, ali sada je već vreme da se razmišlja o izazovima koji polako počinju. Imamo novog menadžera, kao i još neki timovi, i znamo da moramo da nastavimo da napredujemo i radimo još jače. Što se mene tiče, najvažnije je samo da budem zdrav, kako bih mogao da pomognem timu", počeo je bivši kapiten Crvene zvezde svoju priču.

Kako vam je bilo na prvom treningu po povratku u trenažni proces?

"Bilo je super. Svi radimo punim kapacitetom od prvog dana. Bilo je lepo popričati sa momcima - o tome gde su bili na odmoru, kako su se proveli... Pričali smo i o fudbalskim stvarima, to je nešto što mi je stvarno nedostajalo tokom pauze", iskren je Vidić.

Svaka nova sezona je priča za sebe, a ovoga puta imate i novog menadžera - kako su igrači odreagovali na to?

"Bio sam impresioniran načinom rada Mojsa na treninzima pre turneje. Igrači su veoma fokusirani, spremni i željni rada. Hoće da pokažu za šta su sve sposobni i da dokažu da su dovoljno dobri da nastupaju za Mančester Junajted. Za sada sve prolazi u najboljem redu".

Kakve su vaše lične impresije o novom šefu?

"Način na koji on radi s nama, način na koji priča me tera da verujem da će ovo biti još jedna dobra sezona za Junajted. Neverovatno je koliko je energije 'doneo' u klub, što se vidi na svakom treningu i utakmici. Već sada mogu da vidim da ga krasi neverovatna radna etika, koju je pokazivao i u Evertonu, i to je ono što je u suštini i najbitnije. Junajted je klub koji je izgrađen na jakoj radnoj etici, misim da će on odlično zameniti ser Aleksa".

Na teren se vraćate 6. avgusta, kada šampion Engleske igra pripremnu utakmicu protiv AIK u Stokholmu. Koliko je taj meč bitan, s obzirom da je prvi zvančni meč na programu dve nedelje nakon?

"To je jako bitan meč za nas. Da vidimo dokle smo stigli i da prekontrolišemo fizičku i formu. Ključna stvar je to što su oni u sred sezone, tako da im je forma na visokom nivou. Potreban nam je takav meč kako bi videli šta treba ispraviti do "Komjuniti šildsa" i meča sa Viganom, koji nam je trenutno najbitniji i iz kog želimo trofej", jasan je Užičanin. "Ali, kada pogledam raspored za početak sezone... Mislim da je to jedan od 'najtežih' startova za Junajted u poslednjih deset godina. Međutim, to ništa ne menja u našem pristupu. Znamo šta se od nas očekuje, vredno radimo i spremni smo za nove pobede i trofeje", zaključila je "Srpska stena", kako ga zovu navijači 'Đavola", intervju za "United Undercovered".

Nemanja se u međuvremenu, zajedno sa Portugalcem Nanijem, vratio na teren u pobedi drugog tima Mančestera nad Kru Aleksandrijom.

Pre pomenutog meča sa Viganom na Vembliju 11. avgusta, Vidić i drugovi kreću put Andaluzije na meč sa Seviljom samo dva dana pre prvog zvaničnog meča.

Seriju izazova u Premijerligi otvaraju gostovanjem prošlogodišnjem osvajaču FA kupa Svonsiju 17. avgusta, devet dana kasnije na "Traford" dolazi Čelsi, dok je 1. septembra na "Enfildu" na programu najveći derbi engleskog fudbala – Liverpul - Mančester Junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve