Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2013.

20:54

Pavlovski: Imamo šansu u finalu

Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski rekao da su svi još pod utiskom iz polufinala i dodao da Srbija ima realne šanse u finalu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na šampionatu za igrače do 19 godina u Litvaniji izabranici Ljubinka Drulovića savladali su u ponedeljak selekciju Portugalije boljim izvodjenjem penala sa 3:2, dok je Francuska posle produžetaka nadigrala favorizovanu Španiju sa 2:1.

"Još smo pod velikim emocijama od sjajne utakmice sa Portugalom, kada smo iscedili poslednje atome snage iz sebe i zaslužili sreću koja nas je na kraju pogledala u „penal seriji". Izbacili smo možda i najvećeg favorita na turniru, jednu od selekcija koja je najviše pokazala, a čeka nas veliko iskušenje i protiv Francuske. Sjajan je to tim, ali ne bolji od Portugalaca, tako da svakako imamo šansu", kazao je Pavlovski za sajt nacionalnog saveza, dan nakon najvećeg uspeha srpskih omladinaca u poslednjih 15 godina.

Heroj polufinalnog meča sa Portugalcima, golman Predrag Rajković, ističe da je "prelep osećaj biti finalista najvećeg evropskog takmičenja u našoj konkurenciji".

"Ne postoje reči koje to mogu opisati. Bili smo tim, bili smo jedinstveni, pokazali smo to i pre početka kada smo otpevali himnu kod klupe.
Verovali smo u sebe, a verujemo da možemo i da donesemo pehar u Srbiju. To još nikome nije pošlo za rukom, želimo da budemo upisani u istoriju svoje zemlje", naglasio je Rajković, dok je Nemanja Maksimović naveo da se od samog početka prvenstva u ekipi osetila "neka hemija, nešto posebno
".

"To nas je inspirisalo da napravimo ovakve rezultate. Možda neko i nije verovao u nas, jer smo tesno prošli kvalifikacije, ali bili smo pravi kada je najvažnije. Idemo do kraja, Francuska nije nepobediva", jasan je Maksimović.

Selekcija Srbije u utorak i sredu treniraće u Kaunasu, gde je i baza našeg tima tokom šampionata u Litvaniji, a dan pre utakmice UEFA će organizovati i zvaničnu konferenciju za novinare dvojice selektora, Ljubinka Drulovića Fransisa Smereckog.

Omladince Srbije na finalnoj utakmici bodriće predsednik FŠ Tomislav Karadžić, potpredsednik Goran Milanović i generalni sekretar Zoran Laković, potvrdđno je na sajtu FŠ.

Finalna utakmica prvenstva Evrope izmedju Srbije i Francuske igra se 1. avgusta u Marijampolju od od 20.45 sati po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve