Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2013.

18:48

"Mamić najveći prijatelj manjina"

FK Dinamo je 27. jula kažnjen zbog rasističkih povika njegovih navijača, a u utoraak je na optužbe medija da je Dinamo lažirao odluku reagovao Zdravko Mamić.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je na vanrednoj konferenciji za novinare demantovao hrvatske medije koji su ga optužili da je izmislio kaznu UEFA.

"Podlo je kada kažete i napišete da Mamić i Dinamo lažu. To je gnusno jer se Dinamo oduvek služio istinom. Dinamo je 24. jula dobio odluku o kazni o kojoj smo se mi već odgovorili UEFA", rekao je Mamić.

Uprava Dinama angažovala je jednog od najuglednijih advokata u Evropi Đan Paola Montenerija.

Čelni čovek Dinama dodao je da je delegat utakmice drugog pretkola Lige šampiona između Dinama i Fole ocenio organizaciju meča zadovoljavajućom ocenom.

"U Zagrebu nema nacionalizma i šovinizma, to je laž. Sećate li se 'slučaja Bokšić'? Kako smo se onda branili, ovo je potpuno isti scenario. Na našim stadionima nema rasizma. FARE neka radi svoj posao, Udruženje Roma, radite svoj posao, ne koristite HNS i Dinamo", rekao je Mamić.

Na konferenciji za novinare je bio i predsednik Udruženja svetske asocijacije Roma Tofko Dedić koji je biranim rečima govorio o Zdravku Mamiću i njegovom odnosu prema nacionalnim manjina, posebno prema Romima.

"Nema potrebe da Dinamo plaća kaznu zbog neke dece koja ne znaju šta su Cigani prošli u životu. Oni prave cirkus jer su to neobrazovana deca. Dinamo je naša svetinja i ovdje nema šovinizma. Meni ne smeta kad mi skandiraju 'Cigane' jer to znači da postojim u ovoj državi, a Mamić je najveći prijatelj manjina u Hrvatskoj" izjavio je Tofko Dedić.

Mamić je najavio da će u sredu u Nionu generalni sekretar UEFA Đani Infantino primiti delegaciju HNS-a, u kojem će biti predsednik Davor Šuker i izvršni predsednik Damir Vrbanović i delegaciju Dinama u kojem će pored njega biti i sportski direktor Zoran Mamić i direktorka za međunarodne odnose Amra Peternel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve