Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2013.

15:12

LŠ: Viktorija i Steaua već slave

Fudbaleri Šahtjora iz Karagandija pobedili su Skenderbeu iz Korče 3:0 u Astani, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kazahstanski i albanski prvak neočekivano su stigli do treće runde, a bar jedan će igrati evropsku jesen.

Prvog dana na programu je deset utakmica ove faze, a u sredu, kada igra i šampion Srbije Partizan, igraće se pet utakmica.

Derbi dana igra se na “Tumbi” u Solunu, gde PAOK dočekuje harkovski Metalist. Derbi Niskih zemalja igraju PSV Ajndhoven i Zulte Varegem, Grashoper ide na nedaleki put u Lion, njihov najveći domaći rival Bazel sačekaće Makabi Tel Aviv.

Velika iznenađenja iz prošle runde imaju interesantne mečeve pred sobom – Hafnarfjurdur će u Beč, gde ga čeka Austrija, samo nedelju dana pošto je Brejdablik u islandsko-austrijskom duelu izbacio Šturm. Estonski prvak Neme Kalju dočekuje Viktoriju iz Plzenju.

Šahtjor Karagandi (Kazahstan) – Skenderbeu Korča (Albanija) 3:0
Đidić 14', Murtazajev 78', Kizničenko 90'
Austrija Beč (Austrija) – Hafnarfjordur (Island) 1:0
Rojer 27'
Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Steaua Bukurešt (Rumunija) 0:2
Janku 64', 80'
Neme Kalju (Estonija) – Vikorija Plzenj (Češka) 0:4
Čišovski 2', 52', 92' ,Đuriš 77'
Bazel (Švajcarska) – Makabi Tel-Aviv (Izrael) 1:0
Štoker 39'
Nordšeland (Danska) – Zenit Sankt Peterburg (Rusija) 0:1
Keržakov 49'
PAOK Solun (Grčka) – Metalist Harkov (Ukrajina) 0:2
Dević 43(p), 72'
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Šerif Tiraspolj (Moldavija) 1:0
Rukavina 89'
PSV Ajndhoven (Holandija) – Zulte Varegem (Belgija) 2:0
Depaj 61', Lokadija 81'
Olimpik Lion (Francuska) – Grashoper Cirih (Švajcarska) 1:0
Biševac 64'

22:00 Dva gola Devića, Biševa za slavlje Liona

Prednost pred revanš mečeve ostvarile su i ekipe Metalista iz Harkova i Zenita iz Sankt Peterburga.

Ukrajinci su na gostovanju u Solunu savladali PAOK golovima Srbina Marka Devića, koji nastupa za ukrajinsku nacionalnu selekciju. Dević je prvo bio strelac sa penala u 43. minutu, a prednost je udvostručio u 72. minutu.

Zenit je na gostovanju u Danskoj savladao Nordšjeland sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Keržakov na asistenciju Hulka.

Zagrebački Dinamo namučio se sa Šerifom iz Moldavije i sa "mršavih" 1:0 ide na revanš za sedam dana. Jedini strelac bio je Rukavina u poslednjim trenucima meča.

PSV je na domaćem terenu uspeo da ostvari lepu pred revanš u Belgiji, a strelci su bili Depaj i Lokadija. Oba gola pala su u drugom poluvremenu.

Neočekivano teško bivši šampion Francuske Olimpik iz Liona, uspeo je da savlada Grashoper, a strelac jedinog gola bio je povremeni reprezentativac Srbije Milan Biševac u 64. minutu.

19.58: Het-trik heroj Čišovski, Steaua već u plej ofu

Tri meča krenula su u šest, Steaua gostuje u Tbilisiju, Austrija dočekuje Hafnarfjordur, a Neme Kalju igra sa Viktorijom iz Plzenja.

Prvi gol pao je u Talinu, posle samo stotinak sekundi Slovak Marijan Čišovski zatresao mrežu domaćina i doveo u vođstvo klub iz grada piva.

U drugom poluvremenu Čišovski je duplirao prednost Viktorije i Česi su već blizu plej of runde, a potvrdu je doneo još jedan Slovak Mihal Đuriš, 13 minuta pred kraj.

Čišovski je u nadoknadi dao još jedan gol i za sada je junak dana.

Manje od pola sata igre bilo je potrebno Austriji da povede protiv Islanđana, povratnik iz Nemačke Danijel Rojer zatresao je mrežu FH.

U sedam počeli su mečevi u Farumu i Bazelu.

Drama u Tblisiju - Latovljević (Srbin iz Nove Moldave na Dunavu) napravio je penal, ali Tatarušanu brani udarac Šiska. Samo tri minuta kasnije Dinamo će platiti skupo taj promašaj - zimsko pojačanje Gabrijel Janku postiže gol i Steaua vodi. Ubrzo zatim isti igrač je duplirao prednost rumunskog prvaka.

U međuvremenu poveo je i Bazel golom Valentina Štokera na dodavanje Dijasa.

Krenuo je i duel u Solunu.

16.50 Đidić otvorio seriju

Zeničanin Aldin Đidić prvi je strelac u trećoj rundi.

Njegov gol u 14. minutu doneo je Šahtjoru prednost protiv ekipe iz Korče. Za domaćina igraju i Kruševljanin Aleksandar Simčević i Zvorničanin Nikola Vasiljević.

U startnoj postavi albanskog prvaka je Ivan Gvozdenović.

Ulazak Romana Murtazajeva četvrt sata pred kraj bio je pun pogodak trenera Viktora Kumikova, jer je on postigao drugi gol u 78. minutu.

Tačku na ubedljiv trijumf kazaškog tima stavio je Sergej Kizničenko u 90. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve