Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.07.2013.

17:52

Meleg doneo polufinale Srbiji

Reprezentacija Srbije do 19 godina savladala je vršnjake iz Gruzije rezultatom 1:0, u drugom meču grupe B Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Pobedu na stadionu ’Marijampole’ i plasman u polufinale doneo je fudbaler Ajaksa Dejan Meleg u 74. minutu.

'Orlići' su u prvom kolu savladali reprezentaciju Turske rezultatom 2:1, dok su Gruzini remizirali sa Francuskom.

Izabranici selektora Ljubinka Drulovića dobru formu potvrdili su i protiv Gruzije.

Tokom celog meča Srbija je bila bolji rival, a to su uspeli da krunišu tek sredinom drugog poluvremena. Gruzija je najčešće pokušavala iz prekida, ali bez uspeha.

U narednom kolu, Srbija će se za prvo mesto boriti sa reprezentacijom Francuske, a taj meč na programu je u petak od 15:30.

U grupi A, Portugal je ubedljivom pobedom nad Holandijom od 4:1 stigao na korak od polufinala, ali će najverovatnije biti drugi iza Španije. 'Furija' je posle pobede nad domaćinom Litvanijom od 2:0, zauzela prvo mesto sa šest bodova.

Po dve najbolje reprezentacije iz obe grupe nastavljaju takmičenje.

Sastavi:
Srbija: Rajković - Golubović, Antić, Filipović, Veljković - Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević - Mitrović
Gruzija: Tebidze - Mtvišvili, Dvali, Sandokhadze, Tčanturia - Endeladze, Tsnobiladze, Pantsulaia - Markozašvili, Arabuli, Zivzivadze

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Reprezentacija Srbije krenula je ofanzivno, ali nije bilo mnogo prilika. U prvih pola sata, naš tima ima terensku inicijativu, međutim za sada nema prilika. Obe ekipe imaju po dva šuta, ali je samo Mitrović uspeo da pogodi okvir gola. Reprezentativci Gruzije su poprilično agresivni i prave dosta faulova, a u prednjače Zivzivadze i Endeladze.

'Orlići' imaju problema da probiju čvrstu odbranu. Već nekoliko puta su bili blizu šanse, ali nisu uspeli da urade nešto konkretno. Stvaraju poluprilike iz kornera (6), a četiri puta su uhvaćeni u ofsajd zamku.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Filipović u 40. minutu, ali je njegov šut završio pored gola.

Ni u drugom poluvremenu slika na terenu nije drugačija, 'Orlići' pokušavaju do gola, a Gruzini ih zaustavljaju faulovima. Ipak, prvi žuti karton u drugom delu dobio je Luković u 54. minutu.

Već u sledećem napadu, Srbija je pokušala preko Milinković-Savića, ali je njegov udarac završio van okvira gola.

Prvu izmenu na meču Drulović je obavio u 62. minutu kada je umesto Pavlovskog na teren ušao fudbaler Ajaksa Dejan Meleg. Istom merom uzvratio je selektor Gruzije, pa je umesto Endeladzea ušao Ubilava.

Napadač Partizana Aleksandar Mitrović okušao je svoj udarac u 65. minutu, ali je golman Litvanije Tebidze odbranio. Ofanziva Srbije ne jenjava, Luković šutira u 71. minutu, ponovo pored gola.

74. GOOOL - Konačno je Srbija uspela da slomi otpor neugodne reprezentacije Gruzije. Selektor Ljubinko Drulović napravio je pravi potez kada je uveo Melega u igru, a ovaj mu se odužio u 74. minutu. Sjajno je iskoristio asistenciju Mitrovića i doveo našu selekciju u vođstvo od 1:0!

Gruzija je krenula na sve ili ništa i to je moglo da im se isplati u 88. minutu. Arabuli je sjajno izveo slobodoan udarac, ali je jnegov šut završio na stativi. U međuvremenu, Ožegović je ušao umesto Đurđevića.

Do kraja meča nije bilo puno prilika, pa je Srbija zabeležila i drugu pobedu u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve