Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.07.2013.

14:23

Volkov sprečio bruku u Gjumriju

Fudbaleri Partizana igrali su sa jermenskim Širakom 1:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Remi je izborio Vladimir Volkov pogotkom u 92. minutu, pošto su Jermeni poveli u 48. minutu golom Hakobjana.

Revanš meč igra se za nedelju dana u Beogradu. Šampion Srbije na 'Gradskom stadionu' u Gjumriju bio je oslabljen neigranjem štopera Ivana Ivanova, koji je rekao da da "glavom nije u Partizanu" zbog mogućeg prelaska u Bazel.

Pored izostanka bugarskog reprezentativca, problem Partizanu predstavljala je i velika nadmorska visina, od oko 1500 metara.

Sastavi:

Širak: Harutjunjan - Kadio, Kjere, Hovhanisjan, Davtjan - Hakobjan, Aleksanjan, Muradjan, Diop - Fofana, Barikjan

Partizan: Lukač - Aksentijević, Volkov, Ostojić, Stanković - Marković, Ilić, Jojić - Luka, Ninković, Kojić

Partizan je u Gjumriju igrao vrlo slabo, ali se u Beograd vraća sa vrlo dobrim rezultatom. Najbolji u beogradskom timu bio je golman Lukač, a odbrana bez Ivana Ivanova delovala je izuzetno nesigurno.

Posle uvodnih pola sata igre u kojima nije bilo opasnijih prilika usledila je drama u finišu prvog dela, sa nekoliko prilika za Širak, koje je uglavnom propuštao Diop.

Na startu drugog dela Lukač je ponovo zaustavio Senegalca, ali je odbitak pod prečku smestio Davit Hakobjan.

Partizan se trgao i stvorio nekoliko polušansi, ali su oba beka beogradskog tima imala velike probleme sa krilima rivala, koji su stvarali nove prilike.

U finišu je Partizan pojačao, nekoliko puta opasno zapretio posle prekida, da bi u 92. minutu Volkov odlično utrčao u prostor i rutinski savladao protivničkog golmana.

Tok meča:

Utakmica je počela, u uvodnim minutima bez opasnijih situacija. Crno-beli su brzo preuzeli inicijativu, i vezali tri kornera.

Ipak, većih opasnosti po golmane u prvih dvadesetak minuta nije bilo.

Zajedno sa televizijskom slikom rasplamsala se i igra na stadionu u Gjumriju.

Nikola Ninković je daleko najzaposleniji igrač Partizana do sada, s obzirom na to da izvodi sve prekide, a priliku još uvek čeka Miloš Jojić, koji u Jermeniju prezentuje novu frizuru.

U 32. minutu Širak je imao stoprocentnu šansu - Dame Diop i Ismael Fofana su jednostavnim duplim pasom izbacili tri defanzivca Partizana, Diop je tri puta šutirao sa peterca, dvaput je odbranio Lukač, a onda je Senegalac šutirao pored gola.

Dva minuta kasnije ponovo je Širak imao priliku, a u kontri Ninković je poslao dugu loptu, Kojić je preplašio golmana Harutjunjana, ali njegovu grešku ispravlja Hovhanisjan.

U 37. minutu Luka je posle centaršuta uputio mlak udarac.

Barikjanov prodor u 40. minutu opet je zbunio Partizanovu odbranu, ali njegov centaršut nije bio dobar.

U finišu nije bilo većih prilika. Utisak je da Partizan može da iskoristi nesigurnog golmana jermenske ekipe, koji se vrlo loše kreće, ali je odbrana crno-belih veoma nesigurna.

Razloga za paniku nema, koliko u utorak Dinamo je u Luksemburgu igrao poluvreme bez golova, a na kraju dobio 5:0.

Na startu drugog poluvremena ulaze Darko Brašanac i Marko Šćepović. Izašli su Ninković i Luka.

Razređeni vazduh malo zbunjuje igrače, jer lopta lakše i duže leti.

Odbrana Partizana je opet ispala u 50. minutu, Diopov udarac još jednom brani odlični Lukač, ali odbitak pod prečku preciznim udarcem smešta Davit Hakobjan - 1:0.

Domaćin je zatim imao dve polušanse, a Šćepović je u 55. minutu doneo Partizanu prvu pravu šansu. Njegov prodor kroz sredinu odbrane pokazao je saigračima da Jermene nije teško proći, a kada je konačno došao red na udarac Saša Marković je šutirao pored gola.Vrlo dobrog Barikjana, koji je po levom krilu lako prolazio, zamenio je Džordž Odijambo, Kenijac sa iskustvom iz danske lige.

U 64. minutu još jednom Lukač spasava crno-bele, posle odlične akcije Hakobjan je imao otvoren šut, ali dojučerašnji golman OFK Beograda je nesumnjivo igrač utakmice.

Hakobjanu je to bila poslednja ozbiljna akcija, jer je ubrzo ustupio mesto momku pod imenom Jakob Apau Aseidu.

Fofana po desnom krilu dominira u drugom poluvremenu i sve šanse Jermena od Barikjanovog izlaska idu po toj strani.

Partizan, koji je tokom prvog poluvremena imao periode potpune dominacije, nikako ne uspeva da nametne igru u nastavku.

Poslednja izmena je Malbašić, koji ulazi umesto Saše Ilića.

Partizan je u 84. minutu konačno zapretio iz prekida, najpre je Jojićev slobodnjak Stanković poslao pod prečku, a Harutjunjan izbio u korner. Iz kornera opet centrira Jojić, a Ostojić šutira neprecizno. Na drugoj strani Širak stvara novu šansu, ali Fofana nije bio precizan.

Nova šansa za Partizan iz prekida, Hovhanisjan zahvata loptu nespretno i šalje je tik pored stative.

Kad je izgledalo da Partizan gubi prvi meč Vladimir Volkov odlično je utrčao sa leve strane, pokupio pâs u prostor i smestio loptu u dalji ugao - 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

423 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve