Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.07.2013.

14:22

Džejms:Navijače Zvezde zna ceo svet

Golman islandskog IBV Dejvid Džejms rekao je za B92 da jedva čeka da istrči na teren ’Marakane’ i da zaigra pred njenim navijačima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na pitanje našeg novinara da li je čuo za navijače Crvene zvezde, Džejms je odgovorio:

„Kako nisam? Kada sam čuo da igramo protiv Zvezde, odmah su me zvali prijatelji iz Premijer lige i rekli su mi da su to fenomenalni navijači prepoznatljivi širom sveta. Biće zadovoljstvo igrati pred njima“, rekao je Džejms.

Džejms je tokom bogate karijere branio za Liverpul, Mančester Siti, Vest Hem, Portsmut i brojne druge klubove, ali većina njegovih saigrača ne može se pohvaliti sličnim iskustvom.

„Čeka nas velika utakmica. Za moje saigrače to će biti novo iskustvo, igraće na velikom stadionu pred tolikim brojem gledalaca. Do sada nisu imali priliku da igraju tako važne utakmice, najveći rival bio nam je Portsmut“, kaže Džejms za B92.

Portsmut je ugostio islandski klub ovog proleća,m a nastup pred 7000 ljudi na Fraton Parku bio je nešto novo za veliku većinu igrača IBV. Iako mu je većina saigrača mlada i nema mnogo iskustva sa velikim utakmicama, Džejms je optimista.

"Nismo došli na odmor. Nikad se ne zna unapred, naš cilj je da prođemo dalje. Bio bih zadovoljan sa obe pobede".

Džejms će nedelju dana posle revanša napuniti 43 godine, ali još ne razmišlja da se povuče.

"Došao sam na Island prvenstveno da bih bio trener, ali mogu da vam kažem da mi se mnogo dopada da branim ovde. Igra se dobar fudbal, zemlja je predivna, sjajno iskustvo", kaže legenda engleskog fudbala.

Hrejdarson: Marakana je naša nagrada

Trener Islanđana i bivši Džejmsov saigrač iz Portsmuta Herman Hrejdarson vrlo je zadovoljan onim što je njegov tim postigao ove sezone.

"Stigli smo u Beograd i igraćemo na ovom slavnom stadionu protiv velikog kluba, što doživljavamo kao nagradu za naše dosadašnje rezultate", rekao je Hrejdarson novinarima u Beogradu.

Islanđani su se medijima obratili u hotelu, u kojem su smešteni, a mladi igrači nisu krili zbunjenost kada su videli da ih čeka dvadesetak predstavnika medija. Hrejdarson je u Engleskoj igrao deceniju i po.

"Interesantno je igrati i voditi tim u isto vreme, hteo sam da radim ovaj posao i zadovoljan sam".

Tim koji vodi defanzivac, a asistira mu golman, logično igra čvrsto u odbrani. U napadu je malo teže.

"Dali smo 14 golova na 10 utakmica, to nije mnogo, ali mislim da će biti bolje. Ono što je važnije je da primamo malo golova".

Hrejdarson kaže da je njegova ekipa, po dobroj islandskoj tradiciji, spremila specijalnu proslavu, ukoliko postigne gol.

"Mi smo to u IBV prvi radili još sredinom devedesetih, kada smo bili u seriji od devet pobeda. Bukvalno je bilo - koliko proslava pripremimo, toliko golova damo. Nismo morali ni da treniramo", našalio se Herman. "Onda je Stjarnan to ukrao od nas. Šalim se, momci to odlično rade, ali smo spremni da i na tom polju ponovo preuzmemo primat".

Utakmica Crvena zvezda - IBV na programu je u četvrtak od 20.30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve