Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.07.2013.

20:27

UEFA potvrdila kazne Turcima

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbe turskih klubova Fenerbahčea i Bešiktaša i potvrdila da neće učestvovati u evro-takmičenjima ove sezone.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Fener i Bešiktaš kažnjeni su krajem juna zbog nameštanja utakmica u domaćim takmičenjima pre dve sezone. Fenerbahče je dobio zabranu igranja u Evropi naredne dve sezone plus jednu uslovno, a Bešiktaš 'samo' sezonu 2013-14.

Ipak, kazna za Fenerbahče je delimično smanjena, jer je ukinuta suspenzija na uslovnu godinu.

"Žalba Fenerbahčea na kaznu je delimično prihvaćena. Konkretno, Fenerbahče neće moći da se takmiči u evropskim takmičenjima naredne dve sezone u kojima rezultatima izbore plasman, uključujući sezonu 2013-14", navodi se u saopštenju UEFA.

Fenerbahče je u prethodnoj sezoni zauzeo drugo mesto u turskom šampionatu i trebalo je da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je Bešiktaš bio treći i obezbedio nastup u Ligi Evrope. S obzirom na dešavanja, u kvalifikacijama za najelitnije klupsko takmičenje sada će učestvovati četvrtoplasirana Bursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve