Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.07.2013.

14:52

Novi ugovor za Stivena Džerarda

Kapiten Liverpula Stiven Džerard potpisaće novi dvogodišnji ugovor s tim klubom u naredna 24 sata, pišu britanski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stivi Dži je za klub debitovao 29. novembra 1998. i ikona je “crvenih” i engleskog fudbala.

Razgovori Džerardovog menadžera i generalnog direktora Liverpula Iana Ejra traju od kraja prošle nedelje, a strane su postigle dogovor tako da Džerard ostane na Enfildu do svog 35. rođendana.

Njegov ugovor ističe na kraju iduće sezone, ali je trener Brednon Rodžrers nedavno rekao da računa na Džerarda i narednih nekoliko godina i da je potpisivanje ugovora sa njim jedan od prioriteta.

Liverpul je ovog leta ostao bez drugog od svojih najdugovečnijih fudbalera, pošto se Džejmi Karager povukao.

Posle povlačenja njega i Pola Skolsa, jedina tri aktivna fudbalera u Premijer ligi koja nikad nisu menjala klub, a igraju duže od deset godina, ostaju Džerard, Rajan Gigs (od 1991) i Lion Osman iz Evertona (od 2002).

Džerard je za Liverpul dao 159 golova na 630 utakmica, i osvojio Ligu šampiona 2005, Ligu UEFA 2001, dva Superkupa Evrope, dva FA i tri Liga kupa. Dobar deo trofeja on je prvi podigao, jer je već deset godina kapiten.

Iako je vezni igrač, tri puta je bio najbolji strelac Liverpula u sezoni (2005, 2006, 2009). Posle prve od tih sezona podneo je zahtev za raskid ugovora i bio na pragu prelaska u Čelsi, ali je odustao i više nije pomišljao da napusti Enfild.

Osim novog ugovora, Liverpul je za ovo leto spremio i utakmicu u Džerardovu čast, a rival će biti simboličan – Olimpijakos. Upravo je njegov gol protiv pirejskog kluba u decembru 2004. vratio klub sa ivice ispadanja iz grupe u LŠ i poveo ga ka Istanbulu.

Liverpul je pripreme počeo utakmicom sa Preston Nort Endom, a u ponedeljak uveče kreće na letnju turneju po Australiji i Aziji. Tamo ih očekuju mečevi sa selekcijom Indonežanske lige 20. jula, Melburn Viktorijem četiri dana kasnije i selekcijom Tajlanda 28. jula. Gostovanje u Melburnu je prvi boravak Liverpula u Australiji, a 100 hiljada karata prodato je za pola sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve