Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.07.2013.

13:09

Rašović: Računam na Ivanova

Trener Partizana nalazi se u istoj situaciji kao Aleksandar Stanojević pre dve godine, nekoliko dana pre početka sezone mogao bi da ostane bez glavnog štopera.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Danima se priča o interesovanju Bazela za Ivana Ivanova i odlasku Bugarina, ali trener "crno-belih" ističe da računa na njega za duel sa Širakom u sredu.

"Nije jednostavna situacija. Izneo mi je svoje želje, želi da ide, ali ne zavisi od mene. Računam na njega za utakmicu protiv Širaka, ali ako ode imamo zamenu", rekao je Rašović.

U svakom slučaju, srpski šampion će skoro sigurno morati da pronađe zamenu za svog najboljeg igrača u poslednje dve sezone.

"Deficitarni smo i sa njim na toj poziciji, pa je jasno da ćemo narednih dana morati da poradimo na ojačanju poslednje linije", rekao je Rašović.

Pored Bugarina, crno-bele bi mogao da napusti i napadač Marko Šćepović.

"On dobro radi i očekujem doprinos od njega koliko god da igra. Gledam koliko se trude, verujem u njih i ko god da izađe na teren daće maksimum", rekao je Rašović.

Za razliku od Ivanova, Partizan je već doveo napadača koji bi mogao da bude direktna zamena za Šćepovića, na pozajmicu iz Olimpijakosa je stigao Petar Grbić.

"Poznajem Grbića dobro i očekujem da bude pravo pojačanje kada uhvati ritam sa ostatkom ekipe. Potrebno nam je još pojačanja, koja će to biti onog trenutka kada dođu u Partizan. Uz to valja voditi računa i o finansijskom aspektu, pa je jasno da to nije nimalo lak zadatak i da moramo dobro da izmerimo sve aspekte".

Rival u sredu je šampion Jermenije koji je u prvoj rundi bez problema prošao ekipu iz San Marina. Međutim, pobeda kod kuće od 3:0, a poraz u gostima od 1:0 upozorava na oporeznost.

"Igramo protiv prvaka jedne države, moramo to da poštujemo, moramo rezultat da ostvarimo na terenu, svesni da nam ništa neće pokloniti. Reč je o ekipi koja je dosta bolja na domaćem terenu. Imaju pet Afrikanaca u svojim redovima na koje ćemo morati da obratimo posebnu pažnju", rekao je trener "crno-belih".

Ono što bi "crno-belima" moglo da bude najveći problem u Jermeniji jeste klima, tačine velike sparine u Gjurmiju.

"To su neki objektivni problemi sa kojima ćemo morati da se izborimo. Želimo da već u Jermeniji trasiramo put ka trećem kolu, pa sparno vreme ili visoka temperatura ne bi trebalo da predstavljaju posebno otežavajću okolnost. Uostalom i utakmice na pripremama smo igrali u sličnim uslovima", zaključio je Rašović.

Partizan prvi meč u sezoni igra u sredu u Jermeniji protiv Širaka od 15:00 časova. Revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Već u petak je žreb za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve