Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.07.2013.

20:33

Pobeda Voše za 'overu' 2. runde

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Hibernijans sa 3:2 u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novosađani su tako potvrdili trijumf od 4:1 sa Malte i u drugoj rundi sastaće se sa Honvedom. Prvi meč igra se sledeće nedelje u Novom Sadu.

Mađarski tim deklasirao je Čelik sa 9:0 u revanšu, nakon pobede 4:1 u Nikšiću. Vojvodina nije blistala protiv Hibernijansa, gosti su uspeli da preokrenu posle vodećeg gola Alivodića, ali je Škuletić sa dva pogotka ipak doneo pobedu domaćima.

Vojvodina – Hibernijans 3:2 (1:1)
Alivodić 40, Škuletić 62, 66 - Obijefule 42, Failja 47 (pen)

Posle sasvim mirnog početka meča, prvi šansu stvorila je Vojvodina u desetom minutu. Sa desne strane centrirao je Alivodić, a Poletanović je glavom šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije Maltežani su prvi put pripretili, ali je udarac Koena iz slobodnog udarca završio preko gola. Vojvodina je više držala loptu u nogama, stvorila je nekoliko polušansi, ali konkretnih prilika nije bilo.

Meč se tako odvijao sve do 40. minuta, kada je Vojvodina došla u vođstvo. Kamiljeri je loše reagovao, a Alivodić se odlično snašao i, iako leđima okrenut golu, sa ivice kaznenog prostora lobovao je istrčalog golmana Balzana za 1:0.

Samo dva minuta kasnije gosti su izjednačili – Kamiljeri je centrirao sa desne strane iz slobodnog udarca, a Obijefule je glavom zahvatio loptu, koja se odbila od teren i prebacila golmana Kordića.

Na početku drugog poluvremena Novosađane je skupo koštala nepažnja odbrane. U 47. minutu Marsela Dijasa oborio je golman Kordić, a Failja je sigurno izveo penal za preokret Maltežana.

Tek tada kao da se probudila želja kod igrača Vojvodine i, posle nekoliko solidnih akcija, domaći su stigli do izjednačenja u 62. minutu. Alivodić je izvrsno centrirao sa desne strane, a Škuletić se oslobodio čuvara i glavom je zakucao loptu u mrežu.

Četiri minuta kasnije ponovo je strelac bila ’devetka’ Vojvodine – u kontri je Vranješ dodao do Škuletića, koji pogađa gol uz nespretnu reakciju suparničkog golmana.

Domaći su do kraja bili bolji, stvorili su još nekoliko šansi, ali golova nije bilo. Na dva minuta do kraja zbog prigovora je isključen Edison.

Vojvodina: Kordić, Radoja, Trajković, Vranješ, Barić (Nastić 68), Kovačević, Vulićević, Alivodić, Poletanović (Kosović 79), Škuletić (Gaćinović 86), Bilbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve