Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.07.2013.

19:12

Vilfred Boni na pragu Svonsija

Premijerligaš Svonsi blizu je potpisivanja ugovora sa napadačem Vitesea i prvim strelcem holandske lige Vilfredom Bonijem.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Reprezentativac Obale Slonovače postigao je 31 gol u ‘Eredivizie’ prošle sezone, a obeštećenje bi trebalo da iznosi 13 miliona funti.

U trci za odličnim fudbalerom bio je i Vest Hem, ali je ponuda tima iz Velsa bila bolja i njegova sledeća destinacija biće ‘Liberti’.

24-godišnji igrač će biti sedmo pojačanje Svonsija u ovom prelaznom roku. Pre njega, u klub je došao vezista Liverpula i mladi reprezentativac Engleske Džondžo Šelvi, a između ostalih i Džon de Guzman je potpisao ugovor sa ekipom, pošto je prošlu sezonu proveo na pozajmici iz Viljareala.

Boni bi trebalo da skine pritisak sa najprijatnijeg iznenađenja prethodne godine, španca Miguela Mićua, koji je postigao 22 gola. Ipak, većinu u prvom delu sezone dok je još bio nepoznanica većini ekipa, ali kada su ptotivnici naučili ‘kako sa njim’, ekipa je pala u efikasnosti.

Boni je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao 20 utakmica na kojima se osam puta upisao u listu strelaca.

Profesionalnu karijeru počeo je u Sparti iz Praga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve