Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2013.

22:10

Autor himne Rome protiv intoniranja

Autor zvanične himne Rome zatražio je u utorak od tog fudbalskog kluba da prestane da je koristi jer, kako kaže, to više nije Roma koju je on zna.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

"Da budem iskren, voleo bih da Roma prestane da koristi himnu, jer ovo više nije Roma koju ja znam", rekao je kantautor Antonelo Venditi za italijanske medije.

On je napisao dve legendarne pesme - "Grazie Roma", koja je puštana na Olimpijskom stadionu posle pobeda, kao i zvaničnu himnu "Roma, Roma, Roma", koja je emitovana pre svakog meča.

"Ne vidim sadašnji klub u himni koju sam napisao. Ukoliko Roma ne želi da i dalje koristi moje pesme, one će ostati u srcima navijača. Govorim ovo jer je bilo glasina da je klub naručio novu himnu. Ovde sam da kažem - samo napred, to nije problem", dodao je Venditi.

On je naveo i da sadašnji vlasnici kluba ne znaju pravu vrednost Romi.

"Sadašnji vlasnici ne znaju pravu vrednost i same reči 'Roma'... Ne možete da posetite papu Franju sa dresom Boston Seltiksa", zaključio je Venditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve