Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2013.

18:24

Mesi dobio poklon od 50 miliona $

Najbolji fudbaler planete Lionel Mesi, dobio je poklon vredan oko 50 miliona dolara, svoj portret potpuno izrađen od Svarovski kristala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ovaj fenomenalan portret delo je kolumbijskog umetnika Maurisija Benitesa koji zbog načina izrade dela nosi nadimak Mister Bling (Mr. Bling).

On je portret sjajnog Argentinca izradio od šarenih kristala, u pozi u kojoj stisnutih pesnica proslavlja pogodak.

Mister Bling počeo je 2000. godine da se bavi neobičnom umetnošću. Njegova opsesija su mozaici, ali za razliku od ostalih umetnika, on svoja dela pravi od dragog kamenja.

U dosadašnjoj karireji pravio je portrete mnogih poznatih ličnosti, među kojima su Snup Dog, Merilin Monro, Elvis Prisli, Paris Hilton, papa Franja, kao i Betmen i Supermen. Od fudbalera tu su Benitesovi zemljaci Radamel Falkao i Teofilo Gutieres.

On je odlučio da poklon lično preda fudbaleru Barselone, a to je uradio u toku nedelje, posetivši trening kamp katalonskog kluba.

Mesi je po dobijanju ovog skupocenog poklona odgovarao na pitanja, a novinare je posebno interesovalo kako ocenjuje novo pojačanje Barselone. Argentinski reprezentativa izjavio je da se raduje igranju sa novim saigračem, Brazilcem Nejmarom.

Nejmar je u redove aktuelnog šampiona Španije došao iz Santosa za 57 miliona evra, a na upravo završenom Kupu konfederacija osvojio je titulu sa Brazilom, i proglašen je za najboljeg igrača.

"Znam da je Nejmar odličan igrač koji će mnogo toga doneti Barseloni. Ako Bog da, bićemo u mogućnosti da zajedno igramo u Barsi”, izjavio je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve