Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2013.

18:06

Iljičivec bolji od Zvezde - 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Krškom od ukrajinskog Iljičiveca rezultatom 2:0, u trećem meču priprema za novu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba gola Ukrajinci su dali u uvodnim minutima drugog poluvremena, najpre Mišnjev iz igre, pa Targamadze sa bele tačke.

Utakmicu je obeležila i povreda Đorđa Rakića, koji je iskrenuo koleno posle sudara u 23 minutu. Zvezda je prethodno odigrala dve utakmice na pripremama i pobedila slovenačke prvoligaše Krku (1:0) i Domžale (2:0), a posle ovog meča vraća se u Beograd.

Klub iz Mariupolja prošle sezone bio je deveti u Premijer ligi Ukrajine (najbolji plasman od 2006), a od prethodnih 16 sezona samo jednu (2007/08)je proveo van najvišeg ranga.

Ekipa iz grada smeštenog na obali Azovskog mora, oko 50km južno od Donjecka, poznata je po odličnoj saradnji sa Šahtjorom, zahvaljujući kojoj je prošle sezone imala devet pozajmljenih igrača iz šampionske ekipe (četvorica su starteri protiv Zvezde).

Crveno-beli su ovog puta počeli u snažnom sastavu, a u startnoj postavi bio je i Pato, momak iz Gvineje čije puno ime je Elhađ Osman Beri, koji je na probi. Dauda i Rakić počeli su sasvim napred, Ožegović i Pato kao visoko postavljena krila.

Stadion: Matija Gubac u Krškom. Gledalaca: 300. Strelci: 0:1 Mišnjev 51', Targamadze 53'p.

Iljičivec: Hudzamov, Putivcev (kapiten), Ordec, Išenko, Cjupa, Jemeljanov, Dovhi, Fedotov, Čurko, Totovicki, Fomin.

Crvena zvezda: Vesić, Vešović, Krneta, Marinković (Lazić 72), Mijailović (Mladenović 72), Milijaš (kapiten) (Savićević 57), Milivojević (Đuričković 78), Ožegović (Mirić 68), Pato (Milunović 57), Dauda (Mudrinski 53) i Rakić.

Rezerve: Kirovski, Lazić, Milunović, Mirić, Đuričković, Mladenović, Mihajlović, Savićević, Jovanović, Travančić, Mudrinski.

Tok meča

Zvezda je u uvodnim minutima pokušavala preko krila, ali nije stigla do protivničkog gola, a prvi udarac uputili su ka Vesiću Ukrajinci posle osam minuta.

U prvih četvrt sata Zvezda dobro kombinuje na sredini, ali izostaje završni pâs.

Prvi ozbiljniji pokušaj viđen je u 18. minutu, Milijaš je poslao dugu loptu, koju je Dauda spustio Patu, a ovaj pogodio spoljnu stranu mreže.

Pet minuta kasnije prva prinudna izmena, povređeni Rakić je iznet sa terena, umesto njega igra prvi strelac priprema Stefan Mihajlović. Rakić se sudario kolenima sa rivalom.

Ukrajinci su u 33. minutu imali dobru šansu, ali nisu bili previzni posle kontre.

Zvezda u odbrani deluje vrlo dobro, posebno štoperski tandem Krneta - Marinković, ali je stvorila samo jednu šansu za poluvreme.

Na startu drugog poluvremena Vesića je zamenio Kirovski, ali je brzo dva puta morao da vadi loptu iz mreže, a oba puta ključnu ulogu imale su rezerve kluba iz Mariupolja.

U 51. minutu odličnu akciju Serhija Ševčuka golom je krunisao mladi reprezentativac Ukrajine Dmitrij Mišnjev.

Samo minut kasnije Vešović pravi penal, a sa bele tačke siguran je gruzijski reprezentativac David Targamadze, nekadašnji član Frajburga, jedan od pozajmljenih članova Šahtjora.

Posle toga Mudrinski, Savićević i Milunović menjaju Milijaša, Pata i Daudu, a desetak minuta kasnije Mirić menja Ožegovića.

Savićević je odmah po ulasku ostavio dobar utisak sa nekoliko sasvim solidnih akcija.

Zvezda se razbudila u poslednjih 20 minuta, ali se na semaforu to još uvek ne vidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve