Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.07.2013.

18:01

Prem: Petorka stigla na novi posao

Prvi dan jula tradicionalno je početak nove fudbalske sezone i dan kada na snagu stupaju sve prethodno sklopljene promene.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Premijer ligi to znači da je ovog ponedeljka na novi posao stiglo čak pet menadžera, uključujući i one koji će predvoditi tri najjača tima prošle sezone.

Dejvid Mojs formalno je preuzeo Mančester Junajted, Manuel Pelegrini se obratio igračima Mančester Sitija, a Žoze Murinjo se posle manje od šest godina vratio u Čelsi.

Novi menadžer Stouk Sitija od danas je Mark Hjuz, a klupu Evertona, upražnjenu Murinjovim odlaskom, popunio je Roberto Martines.

Od svih pomenutih klubova samo je Mančini dobio otkaz – ser aleks se penzionisao, Pjulis u Stouku je sâm otišao, Benites je u Čelsiju bio an privremenom ugovoru, dok se Mojs iz Evertona samo premestio na Old Traford.

U prethodnih 12 meseci otkaze je dobilo osam menadžera u Premijer ligi, što je godinama unazad najveći broj, a sa 43 otpuštanja u četiri engleska ranga (8, 13, 11, 11) gotovo je dostignuta 2006/2007 (46). Rekordna je i dalje sezona 2001/02 sa čak 53 prinudne promene menadžera!

Sa još 20 raskida ugovora voljom trenera dolazi se do ukupno 63 promene u jednoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve