Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.06.2013.

23:51

Bonuči tragičar, Španija u finalu

Fudbaleri Španije eliminisali su Italiju posle boljeg izvođenja penala u polufinalu Kupa konfederacija.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle 120 minuta igre rezultat je bio 0:0, a tragičar meča bio je Leonardo Bonuči, koji je u sedmoj seriji prebacio gol.

Potom je Hesus Navas prišao lopti, savladao Bufona i doneo ‘furiji’ plasman u finale. Za titulu će se Španci boriti sa Brazilom u nedelju od 19 sati. Španija je tako produžila svoj rekordni niz na 29 utakmica bez poraza u zvaničnim mečevima.

Već u drugom minutu videli smo prvu polušansu, kada je Pedrov šut po zemlji sa ivice kaznenog prostora završio pored gola. To je bilo i sve što je Španija prikazala u napadu za narednih pola sata.

Italijani su brzo dolazili do gola rivala, a uvod u seriju šansi bili su pokušaji Mađa glavom pored gola i Đilardina, koji je lođe zahvatio loptu.

U 17. minutu Pirlo je poslao fenomenalnu dubinsku loptu, ali Kasiljas je na vreme izleteo i odbranio udarac Mađa glavom. Samo dva minuta kasnije Pirlo je ponovo centrirao, a De Rosi je glavom šutirao pored gola.

Usledio je period igre bez većih uzbuđenja, a u 36. minutu Kasiljas je ponovo spasao ‘furiju’. Đakerini je sa leve strane centrirao za Mađa, koji glavom šutira pravo u golmana Španije.

Minut kasnije ekipa Visentea del Boskea bila je nadomak vođstva – maestralnim driblingom Tores je prevario Barzaljija, ali je levom nogom šutirao pored gola.

Drugo poluvreme nije bilo sadržajno kao prvo, mada je na samom početku zapretio Inijesta.

Potom se igralo na sredini terena, a u 57. minute udarac reserviste Navasa odbranio je Bufon. Odbrana Španije delovala je mnogo bolje nego u prvom delu igre, a na drugoj strain ‘furija’ je pretila sa distance, prevashodno preko Inijeste.

Kako je vreme odmicalo, fudbaleri obe ekipe postajale su sve umornije i nije bilo mnogo prilika. U završnici regularnog dela izblokiran je šut Mate i otišlo se u produžetke.

Već u 93. minutu ‘azuri’ su bili nadomak gola, ali je lopta posle šuta Đakerinija pogodila stativu.

Od tog trenutka Španija preuzima kontrolu i u 98. minute Alba promašuje posle dodavanja Šavija. U poslednjih pet minuta ‘furija’ je krenula u poslednji nalet, Bufon je odbio Šavijev udarac do stative, a potom je Martines šutirao pored gola.

Uprkos ogromnom pritisku u finišu, Italija se odbranila i izborila penale.

Penali:
1. serija: Kandreva – gol (‘panjenka’), Šavi – gol (levi ugao, poluvisoko)
2. serija: Akvilani – gol (donji desni ugao, Kasiljas pogodio stranu), Inijesta – gol (donji levi ugao, Bufon pogodio stranu)
3. serija: De Rosi – gol (gornji desni ugao), Pike – gol (donji desni ugao)
4. serija: Đovinko – gol (donji desni ugao), Ramos – gol (gornji desni ugao)
5. serija: Pirlo – gol (donji desni ugao), Mata – gol (donji desni ugao)
6. serija: Montolivo – gol (donji desni ugao), Buskets – gol (donji levi ugao)
7. serija: Bonuči – promašaj (preko gola), Navas – gol (donji desni ugao)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve