Nova vest
Fudbal

Subota, 22.06.2013.

17:56

Volkov: Za Evropu potrebna i sreća

Fudbaler Partizana Vladimir Volkov, o čijem se odlasku spekulisalo prethodnih nedelja, rekao je da postoje ponude za njega, ali još uvek ništa konkretno.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Volkov je rekao da u Srbiji ne može da se zaradi, da mora da razmišlja prvo sebi i porodici, ali da će igrati svim srcem ga "grobare" ako ostane.

"Imponuje mi što žele da me zadrže, ali moram da razmišljam o sebi i porodici. Ako ostanem u klubu igraću, kao i do sada, svim srcem za Partizan i "gorbare". Znam da ima ponuda, ali ništa konkretno”, rekao je Volkov.

Crnogorski reprezentativac je, iako tek 27-godišnjak, najstariji prvotimac Partizan posle kapitena Saše Ilića.

"Dočekao sam i to. Moraćemo dobro da se pomučimo da napravimo nešto u Evropi. Pokušaćemo na mladost, talenat i kvalitet Vuka Rašovića, čiji mi se treninzi veoma dopadaju, da pokažemo šta možemo. Srpskom fudbalu ide teško u Evropi, ipak, mi smo svi optimisti, ali za rezultat u Evropi je potrebna i sreća na žrebu, rekao je Volkov novinarima na Zlatiboru.

Levi bek Partizana smatra da je normalno što predsednik kluba Dragan Đurić traži od igrača korak više u Evropi nego prethodne sezone.

"Predsednik je čovek koji je navikao na uspehe, on je najtrofejniji predsednik u istoriji kluba, prirodno je da traži više nego dosad. Svaka godina donosti nešto novo. Niko nije očekivao da ćemo proći Anderleht, dok su svi očekivali da ćemo proći Šamrok, a videli ste šta se dogodilo. Optimisti smo, jer da nismo ne bi išli sad na pripreme, a prvenstno počinje tek u avgustu", istakao je Volkov.

Fudbaleri Partizana u subotu su se vratili u Beograd posle sedmodnevnog rada na Zlatiboru, gde su u petak veče bili uspešni u prvoj proveri.

Od 25. juna do 5. jula boraviće na slovenačkom Pohorju gde će odigrati tri jake utakmice, protiv Lokomotive iz Moskve, rumunskog Petrolula i ukrajinskog Metalista iz Harkova.

Posle završetka priprema u Sloveniji, crno-beli pogon leti u Varšavu na dvodnevni turnir ‘Dejna kup’ (6. i 7.7.), gde će pored crno-belih igrati – domaćin Legija, Fluminense iz Rio de Žaneira i Austrija iz Beča.

Prvog dana turnira sastaju se Fluminense – Austrija (15.00h) i Legija – Partizan (18.00h). Dan kasnije poraženi će se boriti za treće mesto, a pobednici za trofej "Dejna kupa".

Partizan će kvalifikacije za Ligu šampiona početi 16/17. jula, a žreb je u ponedeljak 24. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve