Nova vest
Fudbal

Subota, 22.06.2013.

15:32

Lučano Galeti potpisao za OFI Krit

Bivši argentinski reprezentativac Lučano Galeti vratio se posle trogodišnjeg odsustva zbog transplantacije bubrega, u prvu grčku ligu.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Tridesetrogodišnji igrač sredine terena koji je sa Olimpijakosom osvojio dve titule prvaka Grčke i dva Kupa u periodu od 2007. do 2009. godine, pristao je da potpiše za OFI Krit na period od godinu dana.

Galetiju je u februaru 2010. ustanovljen ozbiljan poremećaj funkcije bubrega, zbog čega je kao 30-godišnjak morao da se povuče.

Bivši igrač Saragose i Atletiko Madrida podvrgao se uspešnom presađivanju bubrega oktobra 2012, a donor je bio njegov otac Ruben.

"Oduševljen sam što sam stigao u Heraklion da igram za ovaj klub", izjavio je Galeti po dolasku na aerodrome i dodao da je u Argentini trenirao sa Estudijantesom.

"Nadam se da ću da nastavim kondicione treninge kako bih uspešno startovao sezonu. Mislim da imam još dve – tri godine igranja fudbala na visokom nivou", rekao je Galjeti.

Predsednik Krita Mantos Pulinakis rekao je da je prezadvoljan što je klub angažovao igrača koji će im pomoći i na sportskom i komercijalnom planu.

Galjeti se pridružio Olimpijakosu 2007. i ubrzo je postao miljenik navijača zbog kreativnog i napadačkog stila igre, dok je za Argentinu igrao 13 puta, uz jedan pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve