Nova vest
Fudbal

Subota, 22.06.2013.

14:57

Čović: Omladinci smer za budućnost

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović na stadionu u Ljutice Bogdana održao je konferenciju za novinare.

Izvor: SO AG

Autor:SO AG

Default images

Povod za konferenciju nije bio novi trener seniorske ekipe kako se spekulisalo, a Čović je istakao da se klub okreće svojoj omladinskoj školi.

„Nije o treneru. Hteo sam da prenesem neke informacije, da ne idu samo loše vesti.“

„U ponedeljak i utorak biće regulisani svi dugovi vezani za stanove, 14 miliona i 200 hiljada, sve stipendije ćemo regulisati, sve obaveze za isplatu prevoza, taj prevoz je dva miliona i 100 hiljada. Time dovodimo na nulu obaveze prema mlađim kategorijama. Potpisali smo neke klince, Luka Jović je jedan od njih, 97. je godište, veoma je talentovan. To će biti smer u budućnosti, sa obavezama prema omladincima nečemo mnogo kasniti.“

Čović se osvrnuo i na kazne disciplinske komisije FSS.

„Disciplinska kimisija FSS? Nije baš takva situacija, neka svi smire strasti kada je Crvena zvezda u pitanju. Rešićemo neke rate za Dimitrijevića i Vilotića, uskoro i za Pantića, a na putu smo da rešimo i problem sa FK Rad. Juče smo isplatili određeni deo naknada, ne manje od dve hiljade evra. Spartak iz Subotice? Obaveze izvršavamo u skladu sa sporazumom. Sloboda? Dosta smo već izmirili, što se tiče Jagodine, tu smo manje više pri kraju. Marfin banci dugujemo još 35 hiljada evra, nećemo da trpimo više pritisak banaka. Ipak, zahvalni smo im na razumevanju."

Poslednjih dana u medijima se provlače priče o tužbi igrača protiv Zvezde. Čović kaže da 'nije baš sve tako crno'

„Sportski deo je na prvom mestu, ali sve ipak zavisi od finansija. Ne smemo više da pravimo promašaje. Razgovarali smo sa skoro svim igračima. Nije sve tako crno. Dobićete informaciju kada budemo završili. Pantiću će najverovatnije biti omogućen transfer, on želi da ide. Što se tiče dolaska Ninkovića, optimista sam. Zvezda mora da napravi zaokret i posveti se omladinskoj školi zbog budućnosti. Zvezdin najveći kapital su igrači, ne smemo da zaboravimo ni na jednog dečka. Mijailović neće otići za džabe, što se sportskog dela tiče, on ima otvorena vrata u matičnom klubu. Igrati za Zvezdu je čast, vrednost se više povećava igračima kada odlaze iz Zvezde nego iz drugih klubova. Ideja nestanka Zvezde ravna je ideji nestanka Srbije. Posle kiše uvek dođe sunce“, rekao je Čović i poručio da je dug FK Crvena zvezda svakim danom sve manji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve