KK: Moguć prekid zbog protesta?

Kup konfederacija bi mogao da bude prekinut usled protesta koji se šire u Brazilu, zbog nezadovoljstva socijalnim problemima, tvrde lokalni mediji.

ĐNIzvor: B92, Tanjug Brazil
Podeli

Radio CBN i internet sajt novina "Estado de Sao Paulo" preneli su tvrdnje da bi Kup konfederacija mogao da bude ugrožen zbog nemira na ulicama Brazila

"FIFA će tražiti od Brazila nadoknadu ukoliko se prekine Kup konfederacija". objavio je Radio CBM.

Procenjuje se da je oko milion ljudi izašlo na ulice širom Brazila u protestima koji su najveći u toj zemlji u poslednjih 20 godina.

Brazilci protestuju zbog visokih poreza, inflacije, korupcije i slabo organizovanog javnog sektora, kao i zbog činjenice da je oko 26 milijardi dolara državnog novca potrošeno na pripreme za Mundijal 2014. i Olimpijske igre 2016.

Kako CBM prenosi, jedan od osam timova učesnika Kupa konfederacija vrši pritisak na svoje rukovodstvo da napusti takmičenje.

'Estado' navodi da su dva vozila FIFA napadnuta su u Savadoru, gde Urugvaj igra protiv Nigerije u sredu, a njihovi zaposleni su dobili instrukcije da ne nose uniforme van hotela.

'Folja de Sao Paulo' tvrdi da su FIFA i timovi učesnici Kupa konfederacija "užasnuti" ovom situacijom.

"Ovo takmicenje je postalo noćna mora za organizatore", ocenjuje taj list.

Sledeći meč Kupa konfederacija igra se u subotu - između Brazila i Italije u Salvadoru, a Japan igra sa Meksikom u Belo Horizonteu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu