Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2013.

23:21

KK: Brazil lako sa Meksikom

Fudbaleri Brazila došli su do druge pobede na Kupu konfederacija čiji su domaćini, pošto su u drugom kolu grupe A bili bolji od Meksika sa 2:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Karioke’ je u vođstvo doveo Nejmar već u devetom minutu, dok je konačan rezultat postavio Žo u drugom minutu nadoknade vremena.

U drugom meču kola, u ponoć igraju Italija i Japan, dok u poslednjem kolu, u subotu, Brazilce očekuje duel sa ‘azurima’.

Brazilci i Meksikanci su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je malo falilo da bude znatno više golova. Na obe strane pred oko 65.000 navijača u Fortalezi viđeni su fantastični potezi, ali su ‘karioke’ na kraju zasluženo slavile.

Domaćini su od starta krenili ofanzivno, Nejmar je odmah počeo da muči meksičke defanzivce, da bi Brazil prvu pravu priliku imao u trećem minutu. Tada je Marselo sjajno šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Meksika odlično intervenisao, ali na gol se nije čekalo dugo.

Već u šestom minutu Hulk je uspeo da zatrese mrežu Meksikanaca, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda, ali je sve ispravio Nejmar tri minuta kasnije. Paulinjo i Hulk su odlično nadmudrili odbranu Meksika, da bi Alves asistirao Nejmaru i iz voleja doneo Brazilu vođstvo. ‘Karioke’ su posle gola i dalje stvarale šanse, odličnu je imao Alves u 12. minuta sa 20 metara, a prvu priliku nedugo zatim imao je i Meksiko, preko Čičarita Ernandesa.

To nije pomelo domaćina, a posebno ne Nejmara, koji je nastavio da pokazuje zašto je u ovom trenutku jedan od najboljih fudbalera na svetu. U drugom poluvremenu, Meksikanci su pružili veći otpor, ali je Brazilcima samo dva minuta bilo potrebno za novu odličnu priliku. Paulinjo je tada uspeo da zatrese mrežu rivala, ali taj gol nije bio priznat zbog ofsajda. Nejmar je ponovo pripretio nekoliko minuta kasnije, da bi se Brazilci potom povukli, ali su posle sjajnog kontranapada u drugom minutu nadoknade vremena stavili tačnu na trijumf. Tada je Nejmar ponovo protutnjao kroz odbranu Meksika, ubacio je sjajno u sredinu, gde je bio Žo, koji nije imao težak posao da loptu uputi u mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve