Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2013.

22:25

Podignuta optužnica protiv Mamića

Opštinsko državno tužilaštvo Hrvatske podiglo je u sredu optužnicu protiv predsednika Dinama Zdravka Mamića zbog javnog podsticanja na nasilje i mržnju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mamić se tereti da je tokom gostovanja u emisiji „Pozitivni petak“ sredinom marta podsticao na mržnju prema ministru nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Takođe, Mamić je tom prilikom iskazao izrazitu netrpeljivost i podsticanje mržnje prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

On mrzi sve što počinje sa ’hrvatski’ – prosveta, nogometni klub Dinamo, olimpijski odbor, akademija znanosti i umjetnosti, nogometni savez... Ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko. Iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje. On je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač ’tegova’, je ministar tako važnog resora. I to daš čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom“, rekao je tada Mamić.

Mamić je posle tog incidenta proveo noć u pritvoru, a sutradan je pušten da se brani sa slobode. Prema Kaznenom zakonu Hrvatske, za delo za koje se on tereti propisana je kazna do tri godine zatvora.

Jovanović je, inače, protiv Mamića podneo i privatnu tužbu, dok je Hrvatski fudbalski savez odlučio da obustavi disciplinski postupak protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve